REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ Pastaruoju metu redakcijos telefonai netyla – žmonės piktinasi dėl mieste ilgą laiką neišvežamų šiukšlių, nelegaliai įrengtų šiukšlynų ir pan. Apie kritišką situaciją šiukšliname mieste rašome nuolat, tad ir toliau tęsime šių straipsnių ciklą, nes nuolat sulaukiame jūsų nuomonių bei nuotraukų, kuriose užfiksuoti šiukšlino miesto vaizdai, neišvežtų atliekų kalnai ir perpildyti konteineriai.

REKLAMA
REKLAMA

Grasina padegti

Į „Šiaulių naujienų“ redakciją kreipėsi Marijampolės gatvėje gyvenantis šiaulietis, tikindamas, kad šalia jo namų - baisus šiukšlynas.

REKLAMA

„Anksčiau prie geležinkelio žmonės buvo privežę kalnus šiukšlių. Jį sutvarkė, tai dabar į šalia mūsų namų stovinčius konteinerius žmonės iš viso miesto veža nebereikalingus daiktus ir meta juos čia. Ko tik čia nerasi: ir kibirų, ir padangų, ir senų šuns būdos liekanų... Visko! Bandžiau kalbėtis su atvykstančiais žmonėmis – bergždžiai. Pradėjau užsirašinėti atvažiuojančių ir šiukšles pilančių žmonių automobilių numerius, bet sulaukiau grasinimo, kad padegs mus čia, jei ir toliau kišiu savo trigrašį. Nebežinau, ką daryti. Tačiau tokio šiukšlyno po langais tikrai nebetversiu“, – sako dienraščio skaitytojas Zigmas.

REKLAMA
REKLAMA

Košmaras tęsiasi

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro atstovų teigimu, šis šiukšlynas buvo sutvarkytas šeštadienį. „Kadangi dauguma Medelyno rajono individualių valdų yra aprūpintos pakuočių surinkimo konteineriais, šie konteineriai bus nukelti“, – teigia Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro Atliekų surinkimo ir transportavimo kontrolės tarnybos vadovė Rita Ivoškytė.

Šiaulietis Zigmas patikino, kad šiukšlės iš tiesų buvo išvežtos šeštadienį. „Bet šiandien po langais vėl matau didžiulę krūvą. Savaitės pabaigoje bus tas pats kaip buvo. Kol tie konteineriai čia stovės, nieko nebus. Šiandien atvažiavo senukas ir išvertė krūvą šiferio. Paklausiau, ką jis čia daro, bet jis ramiu veidu atsakė, kad kažkieno pasiklausė ir jam leido čia tas šiukšles versti. Su kaimynais pasitarėm, kad tikrai nebetylėsim, kreipsimės, kur tik įmanoma, nes taip gyventi nebegalime“, – vakar piktinosi „Šiaulių naujienų“ skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Ivoškytė teigė, kad jau šią savaitę gyventojai galės lengviau atsikvėpti. „Tuos konteinerius nuimsim ir sutvarkysim viską jau šią savaitę. Bet labai svarbu, kad visi Šiaulių miesto gyventojai suvoktų, jog tie konteineriai stovi dėl to, kad būtų galima rūšiuoti atliekas, o ne šiukšlynus daryti. Geležinkelio gatvėje baisu, kas dėjosi. Bet panaikinome tą šiukšlyną, nuėmėme konteinerius, nuimsim ir tuos. Mūsų liaudžiai statyti viešų konteinerių, ypač privačiame sektoriuje, negalima. Nes jie tada pradeda daryti sąvartynus“, – sakė Atliekų surinkimo ir transportavimo kontrolės tarnybos vadovė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų