REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rakštis popkaralienės Madonnos šone – benamis alkoholikas brolis

Gyvenimo grimasos neaplenkia ir žvaigždžių šeimų: popkaralienė Madonna – milijardierė, bet jos brolis nakvoja po tiltu.

Gyvenimo grimasos neaplenkia ir žvaigždžių šeimų: popkaralienė Madonna – milijardierė, bet jos brolis nakvoja po tiltu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O jai nusispjauti, ar aš gyvas, ar miręs“, – sako Anthony's Ciccone. 56 metų vyras gyvena JAV Mičigano valstijoje, Travers Sityje, ir jau bemaž trejus metus, žiemą ar vasarą, – gatvėje. Gausi Ciccone šeima baiminasi, kad benamis alkoholikas ir nuolatinis areštinės klientas gali bet kurią dieną mirti.

REKLAMA

Juoda avis šeimoje

Baiminasi visi, išskyrus jo dvejais metais jaunesnę seserį, pasaulinio garso dainininkę ir aktorę Madoną. Naujausiais duomenimis, lygiai 1 mlrd. JAV dolerių turto savininkę.

„Ji gyvena savame pasaulyje, – numoja ranka A. Ciccone. – Aš jos niekada nemylėjau, ji niekada nemylėjo manęs.“

„Mano tėvas ir tas būtų laimingas, jeigu mirtinai sušalčiau ir nebekelčiau jam rūpesčių“, – šią žiemą, itin atšiaurią net šiaurinės JAV dalies masteliais, porino Madonnos brolis jį susiradusiems paparacams. Anot jo, Tonis Ciccone – seno kirpimo žmogus, nepakenčia, kai kas „daro šeimai gėdą“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis mano, kad aš tyčia pasirinkau tokį gyvenimą“, – sako Anthony's.

Pasaulinio masto muzikos žvaigždės brolis pasakoja gatvėje atsidūręs tik dėl to, kad sunkiausią gyvenimo akimirką nesulaukė šeimos palaikymo. „Aišku, kad aš mieliau dirbčiau, – tikina. – Bet ką būtumėte jūs darę mano vietoje, kai visa šeima stoja prieš tave?“

Kaip ten buvo iš tikrųjų, žino tik savi. Tačiau akivaizdu, kad prie šeimos dramos prisidėjo ir A. Ciccone's alkoholizmo problema, kurios jis nenori pripažinti ir kategoriškai atsisako gydytis. „Žodis „alkoholikas“ yra etiketė ir ji man nepatinka, – nuolat kartoja. – Man nereikia, kad kas kapstytųsi po mano smegenis. Man tik reikia meilės ir šeimos, draugų rūpinimosi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir garsenybių namuose būna dūmų

Įsikišus žurnalistams, po tiltu žiemojusio Madonnos brolio istorija prieš kelis mėnesius šokiravo ne tik Ameriką. Nors tiesa, kaip visada būna tokiais atvejais, taip ir šiuo, greičiausiai dvejopa.

Ciccone šeimos vynuogynas, kurį valdo tėvas, yra už mažiau nei 20 kilometrų nuo tos vietos, kur dabar glaudžiasi A.. Ciccone. Vietos gyventojai ir vynuogyno darbuotojai tvirtina, kad T. Ciccone anaiptol nėra abejingas sūnui. Tačiau iš tiesų atsisako priimti jį atgal, jei tas nemes gerti.

REKLAMA

Dar ne taip seniai Anthony's buvo šeimos verslo dalis: tėvas surasdavo jam smulkių darbelių, kurių vynuogyne niekada netrūksta. Tačiau šis vis nutaikydavo progą įsmukti į vyno rūsius, kur darbininkai jį ir rasdavo gulintį ant grindų, ragaujantį produkciją.

A. Ciccone – vyriausias iš septynių Madonnos brolių ir seserų (vienas vaikas mirė dar kūdikystėje). Juos nuo 1966-ųjų augino griežta pamotė, antroji T. Ciccone's žmona Joanna, Tikroji Anthony'o ir Madonnos motina mirė nuo krūties vėžio būdama vos 30-ies.

Madonnos jaunesnioji sesuo Paula ir netikras brolis Mrtinas taip pat dirba šeimos vynuogyne. Paula, irgi gydžiusis nuo alkoholizmo, vienintelė dar bendraujanti su savo prasigėrusiu broliu ir kartais jį lankanti (kaip sako pats Anthony's, sesuo palaiko jį morališkai ir atveža tabako). Retkarčiais Paula pasikviečia jį ir pietų į savo namus, bet įkalbėti pasilikti pernakvoti po stogu nepavyksta.

REKLAMA

A. Ciccone turi savo nuomonę apie tai, už ką buvo išmestas iš giminės verslo ir, tam tikra prasme, iš pačios giminės. Žurnalistams jis noriai dėstė, kaip plėšėsi nesudėdamas rankų vynuogyne, bet tėvas jo darbo niekada nevertino. „Pajutau, kad tėvas dėl kažkokios priežasties ne itin mane myli. Ir nepritaria mano draugams, – skundžiasi jis. – Akivaizdu, kad nebuvau toks įpėdinis ir paveldėtojas, kokio jis tikėjosi. Aš juoda avis...“

Nepavydi, bet ir nemyli

Nepaisant A. Ciccone's paniekos garsiai ir turtingai seseriai, Madonna praeityje yra sumokėjusi už brolio gydymą nuo alkoholizmo. Kitąsyk reabilitacijos klinikoje jis viešėjo tėvo sąskaita. Bet abu kartai jokios naudos nedavė, ir nuo to laiko Anthony's atsisako gydytis. Nepriima jis ir kitokios pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar Ciccone šeima būgštauja, kad netikėtas sūnaus benamio išgarsėjimas visame pasaulyje nenuvarytų šeimos patriarcho į kapus – T. Ciccone'i šiemet sukanka 83-eji.

Madonnos tėvas visada garsėjo griežtu būdu ir kieta ranka – dainininkė irgi to niekada neslėpė. Tačiau ir jam kartais atlėgsta širdis. Tuomet, anot artimųjų, T. Ciccone susirenka maisto lauknešėlį, sėda į automobilį ir važiuoja ieškoti gatvėse savo vyriausiojo sūnaus. Bet net jei tėvas ir sutiktų Anthony, o to dar nebuvo pasitaikę, vargu ar kas nors pasikeistų.

REKLAMA

A. Ciccone savotiškai didžiuojasi tuo, kad visas jo gyvenimas telpa vienoje kuprinėje: joje laiko savo tabako suktines, vyno butelį ir sesers Madonnos nuotrauką, atsispausdintą iš interneto. Šaltuoju metų laiku jį įleidžia pasišildyti nedidelės krautuvėlės (matyt, puikiai žinančios, kieno giminaitį priglaudžia), pamaitina prie bažnyčių veikiančios labdaros valgyklos.

Ne kartą A. Ciccone buvo užpultas, sumuštas. „Visokie bepročiai vaikosi mane, nes mano sesuo – garsenybė“, – tvirtina jis ir sako, nors didžiuojasi Madonnos pasiekimais, jos šlovė jam – našta.

REKLAMA

Net kai A. Ciccone praeityje turėjo darbą, ilgai nė viename neužsilaikydavo. Jam yra tekę ir restorane plauti indus, ir Aliaskoje doroti lašišas konservų fabrikui, ir derinti pianinus, ir dirbti kino studijoje staliumi. Vienu metu Madonnos brolis buvo įsikūręs Los Andžele, kur jam ir tuometei draugei Holivudo kostiumų dizainerei 1993-iaisiais gimė sūnus Angelo. Bet kai Anthony's neteko darbo, namuose prasidėjo pykčiai ir sugyventinė paliko jį pasiėmusi vaiką. Vyrui neliko nieko kita, kaip sėsti į autobusą ir grįžti į tėvo namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo sūnaus A. Ciccone nematė daugiau kaip dešimt metų – dėl ribojančios teismo nutarties. Sako, tai dar viena priežastis gerti iki sąmonės netekimo.

Labiausiai A. Ciccone siutina, kai susiradę žurnalistai ima jį klausinėti apie seserį, ir tvirtina nė kiek nepasiilgstantis Madonnos. „Reikia manyti, kad žmonės nuolat užknisa ją kalbomis apie tai, kaip ji apleido savo šeimą ir panašiai. Spėju, ji net greičiausiai šiek tiek užpykusi ant manęs, kad trukdau ramiai gyventi. Bet aš niekada nieko savo sesers neprašiau. Ji man nieko neskolinga. Ji užsidirbo savo pinigus – ir aš į nieką nepretenduoju. Jeigu ji nori taip gyventi, jos reikalas.“

REKLAMA

Faktas, kad sesuo – milijardierė, o jis – valkata, A. Ciccone juokina. „Šioks toks paradoksas, ar ne? – sako jis. – Negaliu to paaiškinti. Mudu niekada nebuvome draugai. Kai augome, buvome priešai – tarp mūsų visada vyko brolio ir sesers varžytuvės. Ji buvo kalė, tokia ir liko – sau ištikima. Negali jos už tai negerbti.“

A. Ciccone nuoširdžiai susigraudina tik paklaustas apie ateitį: garsenybės giminaitis jos tiesiog nemato.

„Kartais pagalvoju – gal grįžti į Los Andželą? – svarsto Madonnos brolis. – Tačiau moteris, kurią myliu – mano sūnaus motina, – ištekėjusi už kito ir nenori manęs nė matyti. Tėvui aš nereikalingas. Kiek variantų aš dar turiu?“

REKLAMA

Šeima: kitų Madonnos ir Anthonu'o Ciccone'es brolių gyvenimas susiklostė irgi visai nežvaigždiškai.

Jennifer (gimusi 1967 metais) – Madonnos netikra sesuo, meno mokytoja. Ištekėjo 2011-aisiais. Vestuvėse dalyvavo visi šeimos nariai, išskyrus Madonną ir Anthony. Ji pati irgi nebuvo kviesta nė į vienas garsiosios įseserės vestuves – moterys nėra artimos.

Paula (gimusi 1959 metais) – 9-ajame dešimtmetyje dirbo modeliu, vėliau – grafike. Talentinga portretistė. Užsiėmė šeimos vynuogyno rinkodaros reikalais, prižiūrėjo įmonės interneto svetainę. Teigiama, kad jiedvi su Madonna „labai prisirišusios viena prie kitos“. Tačiau santykiai šiek tiek atvėso, kai 2000-aisiais popkaralienė atsisakė apmokėti sesers kelionę į savo vestuves su britų režisieriumi Guy Ritchie.

REKLAMA
REKLAMA

Christopheris (gimęs 1960 metais) – vienas artimiausių žmonių Madonnai, pradėjęs karjerą kaip jos asistentas, stilistas ir meno direktorius. Vėliau dekoravo sesers namus. Madonna sumokėjo už jo gydymą nuo alkoholio ir kokaino priklausomybės. 2003-iaisiais brolis ir sesuo susipyko, kai ji atleido jį iš gastrolių direktoriaus pareigų. Dar po penkerių metų Christopheris išleido atsiminimų knygą „Gyvenimas su mano seserimi Madonna“. Dabar jis dirba dainų kūrėjų ir atlikėjų kūrybiniu vadybininku, interjerų dekoratoriumi, tapo. Su Madonna nesikalbėjo nuo knygos išleidimo, bet tikisi susitaikyti.

Mario (gimęs 1968 metais) – netikras Madonnos brolis, jauniausias vaikas šeimoje. Kadaise dirbo sesers įrašų kompanijoje „Maverick“. Prieš dvejus metus vedė, augina tris vaikus. Jaunystėje vartojo kokainą ir garsėjo kaip chuliganas – kartą buvo sumušęs net policininką. Jo teisines išlaidas apmokėdavo Madonna.

Melanie (gimusi 1962 metais) – ištekėjusi dviejų vaikų mama. Anksčiau dirbo vienos įrašų kompanijos atstove spaudai. Vyras – atlikėjas ir dainų kūrėjas Jo Henry's – senas Madonnos bičiulis, prodiusavęs serialo „Daktaras Hausas“ žvaigždės Hugh Laurie solinį albumą. Iš visų brolių ir seserų ji turbūt artimiausia Madonai – dainininkė reikalavo, kad Melanė dalyvautų jai gimdant dukterį Lurdes.

REKLAMA

Martinas (gimęs 1957 metais) – tarnavęs armijoje. Pasivadinęs MC Ciccone pseudonimu, 1994 metais išleido repo albumą, kuriame nestigo kandžių replikų garsiajai seseriai. 1999 metais Madona pagaliau įtikino jį atsigulti į reabilitacijos kliniką gydytis nuo alkoholizmo – jos sąskaita. Išėjęs iš gydyklos, Martis atidarė Los Andžele restoraną, bet 2003-iaisiais turėjo vėl grįžti į kliniką. Dabar išsiskyręs vienos dukros tėvas gyvena Los Andžele ir bando garsinti filmus bei vaizdo žaidimus. Su seserimi jį sieja draugiški santykiai.

Parengė Sergejus STONKUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų