REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Šiaulių rajono Kuršėnų meno mokyklos direktorei Dolvinai Savickienei netrukus teks stoti prieš teismą. Vadovė kaltinama sukčiavimu, turto pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su direktore į teisėjų klausimus turės atsakyti ir šeši Kuršėnų meno mokykloje dirbantys pedagogai.

REKLAMA

Bylos duomenimis, D. Savickienė keliems savo vadovaujamos mokyklos pedagogams duodama neteisėtus nurodymus, galimai klastojo darbo apskaitos žiniaraščius, individualaus darbo su mokiniais dienynus ir galėjo pasisavinti daugiau kaip 16,7 tūkstančio litų, mokyklai skirtų iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos biudžeto.

Direktorė įtariama pasisavinusi ir dar 23,5 tūkstančio litų, kurie buvo surinkti iš mokinių bei mokytojų išvykoms į konkursus bei mokyklos renginiams organizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, D. Savickienė nustatyta tvarka grynųjų pinigų neįnešusi į Kuršėnų meno mokyklos specialiosios programos sąskaitą ir neįtraukusi į mokyklos apskaitą 4500 litų, kurie buvo surinkti iš mokyklos pedagogų ir moksleivių, vykusių į tarptautinį chorų konkursą Lenkijoje.

Tyrimą atlikę pareigūnai išsiaiškino, kad D. Savickienė į įstaigos sąskaitą galėjo neįnešti ir 3000 litų surinktų mokyklos jubiliejui.

Vadovei gresia nemalonumai ir dėl 13500 litų įtariamo pasisavinimo. Šie pinigai buvo surinkti prieš jaunųjų choristų išvyką į Čekiją ir neįnešti į mokyklos sąskaitą.

Taip pat gali tekti pasiaiškinti dėl neteisėto artimos giminaitės įdarbinimo.

Įtariamąja tapusi mokyklos direktorė jai reiškiamų kaltinimų nekomentuoja, teigia net neturinti kaltinamojo akto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų