REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

N. Kesminas: ar „Bayern“ turi minusų? Paklauskite „Barcelonos“

Lietuvos futbolo pasaulis palaiko „Borussia“

Šeštadienį įspūdingu finalu bus vainikuotas prestižiškiausias pasaulio futbolo turnyras – UEFA Čempionų lyga. Šiais metais finalas bus „vokiškas“. Londone, Wembley stadione, dėl titulo susirems Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“ futbolininkai. Mačas prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA

„Bayern“ klubui tai bus jau trečiasis Čempionų lygos finalas per ketverius metus (prieš tai - 2010 ir 2012 metai), vis dėlto vokiečiams iki paskutinio pergalingo žingsnio vis kažko pritrūkdavo ir jie likdavo antri. Paskutinį kartą šio turnyro nugalėtojų taurę klubas iškovojo 2001 metais. O „Borussia“ futbolininkams jau vien patekimas į finalą yra didžiulis laimėjimas, mat finale klubas žaidė tik kartą. Vis dėlto, 1997-aisiais vokiečiai įveikė Turino „Juventus“ ir tapo čempionais.

REKLAMA

Vietiniame, Vokietijos fronte, „Bayern“ atrodo įspūdingiau. Šiemet klubas rekordiškai anksti užsitikrino šalies čempionų titulą bei du kartus įveikė „Borussia“ vienuolikę. Iš viso klubai buvo susitikę 100 kartų, iš jų 45 kartus laimėjo „Bayern“, 26 – „Borussia“ ir 29 susitikimai baigėsi lygiosiomis. Tačiau dabar visa istorija yra pamirštama, šis susitikimas bus vertas aukso. Taigi kuriam klubui jis bus lemtingas?

REKLAMA
REKLAMA

Į šį klausimą bando atsakyti Lietuvos futbolininkai. Jie portalui balsas.lt pasakoja apie savo palaikomus klubus.

Simpatijos krypsta į „Bayern“ pusę

VMFD „Žalgirio“ komandos saugas Mantas Kuklys atskleidė, kad šeštadienio finale palaikys „Bayern“ klubą.

„Laukia labai intriguojanti kova, abi komandos vertos finalo – kaip sakoma dvi vokiškos mašinos. Manyčiau, kad daugiau šansų finale turės „Bayern“ klubas, bet nenuvertinu ir Dortmundo futbolininkų. Abi komandos puikiai žino, kaip reikia žaisti vienai su kita, todėl laukia labai įdomus futbolo reginys“, – kalbėjo futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Kuklys teigė, kad labiausiai jam patinkantys futbolininkai šiame finale nežais, tačiau yra daugybė žaidėjų, kuriuos galima išskirti: „Išskirčiau Mario Gotze ir Robertą Lewandowskį, jie abu yra komandos lyderiai. Bet aš pats sirgsiu už „Bayern“ klubą. Nors esu „Barcelonos“ gerbėjas, sirgsiu už jų skriaudėjus“, – šypsojosi sportininkas.

Panevėžio „Ekrano“ saugas Giedrius Tomkevičius priešingai – palaiko „Borussia“ futbolininkus.

„Finalas yra finalas ir intriga bus bet kuriuo atveju. Objektyviai žiūrint, „Bayern“ klubas demonstruoja geresnį žaidimą visus metus, dėl to jie turi daugiau šansų iškovoti pergalę, bet aš pats sirgsiu už Dortmundo klubą“, – sakė G. Tomkevičius.

REKLAMA

Vienas rezultatyviausių „A lygos“ futbolininkų, Marijampolės „Sūduvos“ saugas Nerijus Valskis labiau palaiko „Borussia“ klubo pusę.

„Finale išvysime intrigą, bet mažai įvarčių. Finaluose visada būna įtemptas, atsargus futbolas. Manau, kad daugiau šansų laimėti turi „Bayern“ klubas, bet pats sergu už „Borussia“ – man jie labiau patinka, ten daugiau jaunų futbolininkų“, – sakė N. Valskis.

„Sūduvos“ klubo saugas ir kapitonas Povilas Leimonas pergalę atiduotų „Bayern“ klubui.

„Nenorėjau, kad finale susitiktų šios dvi komandos, nes esu „Barcelona“ sirgalius, bet manau, bus įdomu. Abi komandos puikiai viena kitą pažįsta, turi nesuvestų sąskaitų Vokietijos čempionate, „Borussia“ norės atsirevanšuoti už pralaimėtą čempionatą. Šansų abu klubai turi vienodai, nes finalas – tik vienos rungtynės, bet aš pergalę duočiau „Bayern“ klubui“, – pasakojo futbolininkas.

REKLAMA

Gargždų „Bangos“ klubo puolėjas, vienas rezultatyviausių Lietuvos čempionato žaidėjų Aurelijus Staponka nedrįso prognozuoti, kas kels čempionų taurę.

„Manau, kad finale išvysime intrigą ir žaidimas bus įdomus. Čempionų lygos finalas yra nenuspėjamas, o patenka ten tik stipriausios komandos. Taigi galimybės abiejų klubų bus vienodos. Man patinka abi komandos, bet labiau palaikysiu „Bayern“ klubą“, – sakė A. Staponka.

N. Kesminas: sėkmės linkėčiau „Borussia“ klubui

Futbolo komentatorius ir sporto žurnalistas Nerijus Kesminas finalą pavadino pačiu nenuspėjamiausiu įvykiu futbole.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios komandos šiemet žaidė 4 kartus tarpusavyje ir tas 25 taškų skirtumas „Bundeslygoje“ neatspindi realaus komandų pajėgumo. Galbūt „Borussia“ šiemet sąmoningai vietinę lygą „numetė į kampą“ dėl to, kad gerai žaistų Europoje. Finalas yra vieta, kurioje favoritų nėra. Tai yra futbolas, o ne krepšinis, kur reikia įmesti į krepšį 40 kartų, kad laimėtum rungtynes, čia vienas įvartis gali nulemti pergalę. Esu beveik įsitikinęs, kad kova bus iki paskutinės minutės“, – sakė N. Kesminas.

– Kokios komandų stipriosios pusės?

– Nei stipriųjų, nei silpnųjų pusių nebus, nes komandos per gerai pažįsta viena kitą. Silpnoji pusė „Borussia“ klube yra ta, kad du pagrindiniai žaidėjai, jeigu ir žais, tai žais neseniai išsigydę traumas. Kai žmogus iš karto šoka į aikštę po trijų savaičių atostogų, žaidimas būna truputį atšipęs.

REKLAMA

Kalbant apie „Bayern“ minusus – ta komanda neturi minusų, „Barcelona“ ekipos galite paklausti. Dar vienas dalykas, kad šitos sudėties „Borussia“ klubui – paskutinis šansas laimėti lygą kartu, nes kitą sezoną nebebus M. Gotze, ko gero, ir R. Lewandowskio. Sakyčiau, kad jiems tai paskutinės rungtynės žaidžiant šios sudėties ir turėtų veržtis tiesiog vulkanas emocijų. Būtent tai yra jų koziris.

– Čempionų lygos finale dvi vokiečių komandos – ar tai reiškia, kad vokiečių futbolas vėl ima dominuoti?

– Aš taip nesakyčiau. Jeigu vertintume „Bundelyga“, sakyčiau, kad ji stipriai atsigauna, bet to nesiečiau su Čempionų lygos finalu. Tai labiau sietina su kitų Vokietijos klubų progresu: „Schalke“ žaidė prieš kelerius metus Čempionų lygoje, „Bayer“ klubas irgi kartkartėmis iššauna Europoje. Jie pastaruoju metu nuosekliai lipa į viršų , o to nedaro nei anglai, nei ispanai. Čempionų lygos finalas yra tik simbolika, taip mes galime tai vadinti vokiško futbolo atsigavimu, galime kalbėti, kad jis grįžta į aukščiausias pozicijas, bet tai yra tik simbolis.

REKLAMA

– Kurią komandą finale palaikysite jūs?

– Jau daug metų žiūriu futbolą kitaip negu sirgaliai, man ne emblemos yra svarbios. Šį kartą sėkmės linkėčiau „Borussia“ klubui, nes jie to tiesiog nusipelnė, o „Bayern“ futbolininkams prieš akis dar keturi ar penki sezonai.

V. Dambrauskas: norėčiau turėti visus tuos žaidėjus

Panevėžio „Ekrano“ klubo treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad finalas yra finalas ir čia favoritų nėra.

„Bus tik vienos rungtynės ir viskas nusibraukia, kas buvo iki šiol. Finale net silpna komanda gali sužaisti prieš labai stiprią ir ją nugalėti, o šiuo atveju susitiks labai stiprios komandos, kurios ir nusipelnė žaisti finale. Nepaisant to, kad „Bayern“ Vokietijoje nugalėjo, jie yra lygiaverčiai priešininkai. Ir šansus vertinčiau kaip lygius“, – sakė V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kuriuos žaidėjus jūs, kaip treneris, išskirtumėte?

– Visus norėčiau turėti savo komandoje, įskaitant ir atsarginius žaidėjus bei akademiją (juokiasi.) Žinoma, išsiskiria lyderiai, ypač „Borussia“ klube tie, kurie demonstravo aukštą lygį visą sezoną, „Bayern“ klube išsiskiria vidurio saugų linija: B. Schweinsteigeris, Th. Mulleris, F. Ribery. Pačio aukščiausio lygio žaidėjai ir čia nieko nenustebinsi tą pasakydamas.

– Ar „vokiškas“ finalas rodo, kad vokiečių futbolas atsigauna?

– Gali būti, kad ir taip, nes Čempionų lygą laimėjo jau seniai, rinktinėje taip pat buvo prigesę. Tai dar susiję su tuo, kaip vokiečiai atkūrė savo futbolą, investavo į jį, tai davė vaisių. Be to, jie nesivaiko tokių žvaigždžių kaip Madrido „Real“ klubas, bet jas augina patys.

REKLAMA

– Kurią komandą šeštadienį palaikysite jūs?

– Mano komandos finale nėra, bet sirgsiu už gražų futbolą. Mano simpatijos „Borussia“ klubo pusėje, bet ne dėl pačios komandos. Man paprasčiausiai labai patinka ta atmosfera, kuri būna sukurta aistruolių Dortmunde. Norėtųsi, kad jie pasiimtų savo atlygį ir galėtų pasidžiaugti.

TIK FAKTAI

Abu Vokietijos klubai pusfinalyje palaužė ispanus. Primename, kad Čempionų lygos pusfinalyje „Bayern“ įveikė „Barcelonos“ komandą, o „Borussia“ pusfinalyje sensacingai nugalėjo Madrido „Real“ komandą.

Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“ komanda finale papildys savo sąskaitas. Pralaimėjęs klubas gaus 6,5 mln. eurų, nugalėtojui atiteks 10,5 mln.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų