REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja, kad teismo sprendimu vienos Vilniuje veikusios taksi bendrovės vadovas už nelegaliai jo įmonėje dirbusius taksistus turės sumokėti net 45 tūkst. litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus AVMI, įtardama tikrosios veiklos slėpimą, 2012 m. pabaigoje vienoje sostinės transporto įmonėje atliko operatyvų patikrinimą. „Sodros“ duomenimis, šioje įmonėje dirbo tik 1 darbuotojas – įmonės vadovas, einąs ir buhalterio pareigas. Tačiau atlikus kontrolinius paslaugos pirkimus paaiškėjo, kad įmonėje dirba ir vairuotojai, tačiau - nelegaliai. Nustatę šiuos faktus, Vilniaus AVMI darbuotojai apsilankė bendrovės biure ir dispečerinėje Naugarduko gatvėje. Vėliau, neišdavę kvitų už suteiktas taksi paslaugas, įkliuvo ir dar 15 šios įmonės taksistų. Visus juos Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino dirbus nelegaliai.

REKLAMA

Teisme taksi bendrovės direktorius nenorėjo pripažinti savo kaltės ir įrodinėjo, kad dėl įdarbinimo su vairuotojais nekalbėjo, esą tam pakako taksistų turimų individualios veiklos pažymėjimų, o jo įmonė esą teikė tik dispečerinės paslaugas. Tačiau Vilniaus AVMI kiek anksčiau nustatė, kad pagal visus veiklos organizavimo ir vykdymo kriterijus šios vežėjų bendrovės veikla atitiko lengvojo automobilio taksi veiklą, o ją organizuojant nesilaikyta reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą ir apklausęs liudininkus, konstatavo, kad direktorius kalbėjosi su 15 taksistų ir sutarė dėl darbo laiko, užmokesčio ir kitų sąlygų, tačiau nesudarė darbo sutarties ir teisės aktų nustatyta tvarka nepranešė apie asmenų priėmimą į darbą, taigi savo įmonėje leido dirbti nelegaliai . Teismas taksi įmonės vadovui paskyrė po 3 tūkst. litų baudą už kiekvieną nelegaliai samdytą taksistą. Tiesa, įmonės vadovas dar gali pasinaudoti teise apskųsti šį sprendimą aukštesnės instancijos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antra teismo nutartis šiam vadovui. Kiek anksčiau Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas nutarė, kad įmonės direktorius, prisidengdamas automobilių nuomos su vairuotoju paslauga, vykdė taksi veiklą, nesilaikydamas visų papildomų reikalavimų. Teismas už nelegalius darbuotojus ir veiklą neturint reikalingo leidimo skyrė 3000 litų baudą ir konfiskavo gautus 7602 litus.

Vilniaus AVMI primena, kad keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi tvarką nustato susisiekimo ministro įsakymu patvirtintos Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais taksi taisyklės. Jose nurodyta, kad taksi paslaugas teikiančios įmonės ir individualią taksi veiklą vykdantys gyventojai privalo vykdyti mokestines prievoles ir apskaityti visas gaunamas pajamas. Nuo 2012 m. gegužės mėnesio patvirtinta taksometrų registravimo VMI tvarka, o nuo lapkričio visiems taksi vairuotojams nustatyta prievolė klientams išduoti kvitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų