REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionė į Kazachstaną gali atsirūgti ir B. Vėsaitės pakeleiviui

Pradėtas tyrimas dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus V. Klimantavičiaus

 Seimo kontrolierius Raimondas Šukys savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Valdo Klimantavičiaus kelionės į Kazachstaną.

REKLAMA
REKLAMA

Kontrolierius pranešė tyrimą pradėjęs reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją.

REKLAMA

Bus tiriami V. Klimantavičiaus ir kitų savivaldybės pareigūnų veiksmai ar neveikimas, susijęs su administracijos direktoriaus komandiruote į Lietuvos–Kazachstano tarpvyriausybinės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdį ir verslo forumą.

Tyrimu bus siekiama nustatyti, ar Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius, vykdamas į komandiruotę Kazachstane, neviršijo jam suteiktų įgaliojimų, ar juos naudojo pagal įstatymus bei kitus teisės aktus. Seimo kontrolierius taip pat sieks išsiaiškinti, ar Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnai, atsakingi už vidaus ir finansų kontrolės įgyvendinimą, tinkamai atliko teisės aktuose nustatytas pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelia abejonių, ar savivaldybės pareigūnų skrydis verslininkų užsakytu lėktuvu verslo klase nepažeidžia konstitucinės nuostatos, kad „valdžios įstaigos tarnauja žmonėms“, kuri aiškiai nurodo, jog institucijos turi tarnauti visiems, o ne tam tikriems šalies piliečiams. Kartu kyla abejonių, ar toks pareigūnų elgesys nepažeidžia teisėtų žmonių lūkesčių, kad bus gerbiamos visų: tiek fizinių, tiek juridinių asmenų teisė į gerą viešąjį administravimą“, – teigia Seimo kontrolierius savivaldybių institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklai tirti R.Šukys.

V. Klimantavičius į Kazachstaną vyko privačiu bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu. Juo taip pat skrido ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, jos patarėja, buvusi parlamentarė Vilija Vertelienė, patarėja, atstovė spaudai Jūratė Antanaitytė-Voldemarienė, „Arvi“ įmonių grupės prezidentas, Ekonominio bendradarbiavimo su Kazachstanu verslo tarybos prezidentas Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ įmonių grupės viceprezidentas Alfonsas Sigitas Tamošiūnas, Vilniaus miesto mero patarėjas Benas Renatas Baltusis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų