REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą, kuriuo nutraukiamas finansavimas Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui (ŠRATC) dėl biologiškai skaidžių atliekų tvarkymo sistemos sukūrimo ES lėšomis šiame regione.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvome priversti tai padaryti, nes įsitikinome, jog tokia apimtimi, kokią buvo numatęs, ŠRATC nebesugebės laiku įgyvendinti projekto. Ir dėl to jo vadovai turėtų kaltinti tik save. Galiu tik apgailestauti, jog mūsų daugkartiniai perspėjimai, raginimai ir nurodymai nebuvo išgirsti“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

ŠRATC projekto vertė siekė 50 mln. litų. Ministro teigimu, centrui bus suteikta galimybė įgyvendinti naują projektą, tačiau jo vertė, prognozuojama, bus maždaug perpus mažesnė. Problemų yra ir dėl Marijampolės RATC įgyvendinamo projekto.

Šiuo metu vykdoma sutarties pažeidimo procedūra. Ministro žodžiais, jei Marijampolės RATC skubiai nesiims reikiamų veiksmų, jiems gresia ŠRATC likimas.

„Norėčiau priminti, jog kalbame apie Lietuvos įsipareigojimus prieš ES. Kaip ir faktą, jog jei už skirtas ES lėšas nieko nebus daroma ar nebus spėta padaryti, visa finansinė našta užguls atliekų turėtojų – t.y. gyventojų – pečius. Tikiuosi, projektų vykdytojai tai supranta ir padarys viską, kad to nenutiktų“, – tvirtina ministras V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų