REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šią savaitę Paryžiaus Dievo Motinos katedroje antradienį priešais altorių nusišovė žymus rašytojas ir aktyvistas Dominique'as Venneris. Jis paliko pareiškimus, smerkiančius vienos lyties asmenų santuokas ir imigraciją.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo balsas.lt kalbintas Julius Panka sakė: „Mus, kaip ir viso pasaulio tautininkus, sukrėtė žymaus prancūzų intelektualo savižudybė. Norime solidarizuotis su Prancūzijos tautininkais ir išreikšti pagarbą, nes nuvykti į laidotuves galimybių nėra.“

REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina faktą, kad savižudybė buvo įvykdyta bažnyčioje, ir ar tokia protesto forma neįžeidžia tikinčiųjų jausmų, pašnekovas sakė: „Mano nuomone, bažnyčia šiuo atveju yra tinkama vieta protestui išreikšti. Šiuolaikinė Europa kūrėsi ant krikščionybės civilizacijos pamatų, o šiuo metu ji tarsi apsnūdusi. Bažnyčios panosėje dedasi tokie dalykai, kur reiktų griežtesnės reakcijos. Rytų šalyse stačiatikių bažnyčios reakcija yra visai kitokia ir galbūt tai žiaurus, bet tam tikras būdas pažadinti, prabudinti ir atkreipti bažnyčios dėmesį į tai, kas vyksta. Tikimės, kad tai padarys ir naujasis popiežiau, su kuriuo siejami bažnyčios atsinaujinimo lūkesčiai.“

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ar negali nutikti taip, kad tokie atvejai ims kartotis, J. Panka atsakė: „Įžvelgiu grėsmę kitur.. Pažiūrėkime, kas įvyko vakar Londone: vidury baltos dienos imigrantai sukapojo britų karį – ar gali įvykti dar kas nors baisesnio? Kaip Romo Kalantos auka išjudino Lietuvą, taip šitas atvejis galėtų būti gera paskata sukrusti Europos tautoms.

J. Panka su keliais bendraminčiais buvo įleisti į Prancūzijos ambasadą, jie užėjo nešini gėlių vainiku ir dviem gedulo žvakėmis.

...........

Ketvirtadienį Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos, Lietuvių tautinio centro ir Tautininkų sąjungos aktyvistai organizavo jo pagerbimo akciją: prie Prancūzijos ambasados buvo padėtas gėlių vainikas ir uždegtos žvakelės, Prancūzijos ambasadoriui įteiktas laiškas nuo lietuvių tautininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos patriotai nuoširdžiai užjaučia prancūzų tautą dėl iškilaus intelektualo Dominyko Venero (Dominique Venner) tragiškos mirties. Lietuviai gerai suvokia šio šviesuolio auką: mūsų tautos istorijoje buvo daugybė didvyrių, paaukojusių savo gyvybes dėl tikrųjų bendražmogiškųjų vertybių ir išlikusių tautos atmintyje amžiams. Todėl šviesios atminties  Dominyko Venero auka Paryžiaus Dievo Motinos katedroje sukrėtė ir mus, kurie šią sunkią akimirką gedi kartu su visa prancūzų tauta.  Dominykas Veneras savo priešmirtiniame laiške teigia, kad jis pasirinko tokią kraštutinę protesto formą, kadangi paprastas tiesos žodis jau nieko nereiškia, o tradicinės protesto formos – piketai, masinės demonstracijos nebeveiksmingos, nes valdžią uzurpavę tradicinių vertybių niekintojai tiesiog užsikemša ausis savo pačių sukurptais absurdiškais ir žmonijos prigimčiai prieštaraujančiais įstatymais.

REKLAMA

Dominykas Veneras tikėjosi, jog europietiškoji civilizacija dar pajėgi išgirsti sveiko proto balsą ir nepasuks susinaikinimo keliu. Tačiau ši iškilaus prancūzų tautos šviesuolio auka  kaip tik kuo aiškiausiai parodo, kas laukia Europos, jeigu ji ir toliau seks globalistinių sodomitų visiems mums nubrėžtu keliu. Šis kelias veda į nesutaikomus konfliktus ir civilizacijos sunaikinimą. Nesutikdami su Dominiko Venero neviltimi, mes visa širdimi palaikome jo idėją - neleisti supūti mūsų sąmonei. Atsigręžkime į amžinąsias Šeimos ir Tautos vertybes, išgelbėkime Europos civilizaciją nuo žlugimo! Tai  Dominyko Venero priesakas mums, tai kvietimas visiems savo šalies ir  tautos patriotams vienytis su savo bendraminčiais kitose šalyse“, – rašoma ryte išplatintame pranešime spaudai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų