REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 5 d. Vilniuje įvyks septintasis tarptautinis Virtualizacijos simpoziumas. Jo metu svarbiausias virtualizacijos ir debesų kompiuterijos naujienas pristatys lyderiaujančios pasaulio IT kompanijos „VMware“, EMC, HP, „Veeam“, „Dell“, IBM, „Samsung“ ir kitos, sakoma organizatorių pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės rinkos tyrimų bendrovės „International Data Corporation“ (IDC) duomenimis, virtualizacija – vis dar svarbiausias viso pasaulio IT vadovų prioritetas. Antras pagal svarbą – debesų kompiuterija. Pasak simpoziumo organizatorių, virtualizacija jau yra kiekvieno IT specialisto kasdienybė, o debesų kompiuterija daugeliui ja taps netolimoje ateityje. Nors Virtualizacijos simpoziumas vyks jau septintus metus iš eilės, jo tematika neprarado aktualumo. Atvirkščiai, ji tampa svarbi vis platesniam specialistų ratui.

REKLAMA

Pasak renginio organizatorių, išties įdomu stebėti, kaip laikui bėgant keitėsi simpoziumo temos. Pirmuosiuose simpoziumuose buvo kalbama apie tai, kaip konsoliduoti serverius pasitelkus virtualizaciją. Vėliau į pirmąją vietą iškilo aukšto patikimumo, saugumo, lankstumo klausimai. O šiemet bus kalbama apie visiškai virtualų ir automatizuotą duomenų centrą bei specialią programinę įrangą debesų technologijoms.

Virtualizacijos simpoziumo rengėjų teigimu, dar prieš keletą metų Lietuvoje daug kas abejojo debesų kompiuterijos ateitimi, o šiuo metu jau ne vienai įmonei ir valstybinei įstaigai debesų kompiuterija leidžia dirbti taupiau, lanksčiau ir efektyviau, užtikrinti nepertraukiamą darbą net po kritinių avarijų ar duomenų centro gedimų.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad šiame Virtualizacijos simpoziume dalyvių lauks pranešimų įvairovė: nuo pasaulinių tendencijų iki paktinių patarimų. Be tradicinių debesų kompiuterijos, virtualizacijos temų šį kartą bus nemažai kalbama apie debesų kompiuterijos teikiamas nuotolinio darbo galimybes, mobilumą, vartotojų darbo vietų virtualizavimą ir valdymą.

Savo naujausią įrangą bei veikiančius IT sprendimus pristatinės kompanijos HP, „Dell“, IBM, „Samsung“ bei kitos. IT paslaugų tiekėjai demonstruos veikiančius debesų kompiuterijos sprendimus, skirtus viešajam ir privačiam sektoriui, leidžiančius pasiekti neprilygstamą lankstumą, darbo tęstinumo užtikrinimą bei greitį. UAB „Baltnetos komunikacijos“ stende kiekvienas norintis galės išbandyti „VMware“ debesų kompiuterijos valdymo įrankius, leidžiančius susikurti virtualų serverį su pasirinkta tarnybinės stoties operacine sistema mažiau nei per 2 minutes, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų