REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 10-13 dienomis Palangoje vyks tradicinės, jau keturioliktosios 1000 km lenktynės, pagrįstai tituluojamos kaip didžiausias ir prestižiškiausias automobilių sporto renginys Baltijos šalyse, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kviesdamas varžytis jose šalies ir užsienio sportininkus lenktynes rengiančios „Promo events“ bendrovės direktorius Darius Jonušis pasidžiaugė, jog renginio populiarumą nemenka dalimi lėmė kvalifikuota ir nesavanaudiška daugelio šalies institucijų pagalba rengiant ne tik lenktynes, bet ir jas lydintį platų įvairiausių atrakcijų spektrą, į savo verpetą įtraukiantį net ir nelabai besidomintį automobilių sportu.

REKLAMA

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet šalies Susisiekimo ministerija į Palangą atvykstantiems stebėti lenktynių siūlys visą kompleksą saugaus eismo priemonių, kurį turės progos išmėginti patys žiūrovai. Lenktynių dienomis trasos prieigose jie galės išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius. Žiūrovams rengiami ir specialiai šia proga bus išleisti įvairūs lankstinukai, skirti saugaus eismo propagavimui ir skatinantys į šią problemą atkreipti dėmesį absoliučiai visus eismo dalyvius.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekimo ministerija įsteigė ir vieną pagrindinių trofėjų – ministro taurę, kuri iškilmingai bus įteikta komandai, laimėjusiai kvalifikacines varžybas. Ta proga 1000 km lenktynių spaudos centras paprašė susisiekimo ministrą Rimantą SINKEVIČIŲ pasidalinti mintimis apie automobilių sportą ir saugaus eismo aktualijas. „Džiugu ne tik stebėti šią tradicinę greičio fiestą, bet ir pagal galimybes prisidėti ją rengiant. 1000 kilometrų lenktynės Palangoje – tai svarbiausias metuose automobilių sporto įvykis šalyje, garsas apie kurį neįtikėtinai sparčiai sklinda, - sako susisiekimo ministras R. Sinkevičius. - Ko gero net patys jų organizatoriai nesitikėjo, kad per palyginti labai trumpą, vos daugiau nei dešimtmečio istoriją renginys įgaus tokį populiarumą, o garsas apie lenktynes pasklis toli už šalies ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man bus labai malonu įteikti šią taurę greičiausiai atrankos varžybų komandai, kuri šeštadienio, liepos 13-osios, rytą užims pirmąją, garbingiausiąją 1000 kilometrų lenktynių starto poziciją. Ne tik malonu sveikinti nugalėtojus, bet ir džiugu matyti bei gėrėtis kasmet augančiu šių lenktynių dalyvių meistriškumu. Juk ne veltui žiūrėti lenktynių į Palangą susirenka šitiek tūkstančių žmonių!

O žiūrėti iš tiesų yra į ką. Sportininkai pasižymi kur kas geresne reakcija ir automobilio valdymo įgūdžiais, didesniu budrumu, jų automobiliai geriau paruošti ekstremaliam vairavimui, todėl lenktynininkai - neginčyjamas autoritetas visiems vairuotojams. Naudodamasis proga kviečiu visus lenktynininkus būtent savo autoritetu padėti gerinti eismo saugumą, savo pavyzdžiu skatinti jaunus vairuotojus bei padėti tramdyti „kelių erelius“ ir nevengiančius sėstis prie vairo apsvaigus“.

REKLAMA

Ministras informavo, kad artimiausiu metu bus priimtos esminės Saugaus eismo keliuose įstatymo pataisos dėl papildomo vairuotojų mokymo ir griežtesnės atsakomybės už vairavimą išgėrus.

„Esu tikras, jog padedant sporto bendruomenei pavyks pasiekti, kad Lietuvos keliuose žmonės būtų saugūs“, - sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų