REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien aplinkos ministras Valentinas Mazuronis priėmė ES Klimato kaitos komisarę Connie Hedegaard, atvykusią į Lietuvą aptarti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai klausimus ir surengti viešas diskusijas apie efektyvesnio atliekų tvarkymo naudą. Susitikimo metu aptarti klimato kaitos klausimai, kurie Lietuvos pirmininkavimo metu bus svarstomi Aplinkos Tarybose, neformaliame ES ministrų susitikime Vilniuje ir tarptautiniuose renginiuose, svarbiausias iš kurių šiemet bus rudenį Varšuvoje vyksianti Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencija.

REKLAMA
REKLAMA

Joje Lietuva turės pristatyti bendrą visos ES poziciją ir siekti sutarimo šiais klausimais su visomis pasaulio valstybėmis. Ministras Mazuronis su Europos komisare teigiamai įvertino neseniai Berlyne vykusio tarptautinio forumo „Petersbergo dialogai“, kur pasirengimą Varšuvos konferencijai aptarė trisdešimt šešių šiuo metu klimato kaitos politikai didžiausią įtaką darančių pasaulio valstybių aplink os ministrai, rezultatus.

REKLAMA

„Šios dienos susitikimas ir viešos diskusijos su visuomene Vilniuje yra puiki proga kalbėti ne tik apie pasirengimą pirmininkavimui, bet ir pristatyti jau pasiektus rezultatus mažinant CO2 išmetimus bei mūsų ambicingus planus šioje srityje ateičiai,“ – sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. – „Nacionalinė klimato kaitos strategija ir mūsų artimiausi darbai apima ir tinkamą atliekų perdirbimą, ir jų panaudojimą energijos gamybai, ir, pavyzdžiui, daugiabučių namų renovaciją, kurios sėkmingas įgyvendinimas labai sumažins šilumos suvartojimą mūsų šalyje ir iš esmės prisidės prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimų mažinimo“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien C. Hedegaard dalyvauja renginyje „Kokiame pasaulyje norėtumėte gyventi? Mažiau atliekų, mažesnės sąnaudos, mažiau teršalų“. Renginyje, kuris vyksta ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, be EK narės C. Hedegaard ir Aplinkos ministro V. Mazuronio klimato kaitos klausimais diskutuos Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto, kompanijų „Nokia“, „Unilever“, „Fortum“ ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai.

Per ateinančius du mėnesius Komisijos narė Connie Hedegaard į panašius dialogus be Lietuvos dar pakvies Portugalijos, Italijos, Lenkijos ir Bulgarijos piliečius, įmones ir valdžios institucijas. Pasak informacinės kampanijos organizatorių, būtent šiose Europos šalyse visuomenė nėra abejinga klimato kaitai, todėl potencialas asmeninėmis pastangomis sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą čia yra didesnis nei kitur. Iš Eurobarometro apklausų matyti, kad Lenkijos, Bulgarijos, Lietuvos, Portugalijos ir Italijos piliečiai yra pasirengę dėti daug daugiau asmeninių pastangų, jei tik tai padėtų mažinti klimato kaitą.

Pagrindinis Europos Komisijos inicijuotos visuomenės informavimo kampanijos „Tau patinkantis pasaulis. Tavo mėgstamas klimatas“ tikslas – pristatyti efektyvius sprendimus, siekiant vieno iš ES tikslų – iki 2050 m. 80–95 proc. sumažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų