REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo būstinėje Redmonde (JAV) surengtoje spaudos konferencijoje bendrovė „Microsoft“ pristatė naujos kartos savo žaidimų kompiuterį „Xbox One“, kurį vadina revoliuciniu. „Xbox One“ jau nebereikia valdymo pultelio: jis supranta šeimininko nurodymus balsu ir judesiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Xbox One“ pakeis ankstesnį „Microsoft“ žaidimų kompiuterio modelį „Xbox 360“, pateiktą rinkai 2005 m. Iš viso visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei 70 mln. šių pramogoms skirtų įrenginių. Pranešama, kad „Xbox One“ buvo sumanytas ne tik kaip žaidimų kompiuteris, bet ir kaip televizoriaus, prie kurio jis prijungtas, valdymo įrenginys. Valdymas remiasi vien tik balso komandomis ir judesiais: netgi įjungti „Xbox One“ galima balsu. Pasak gamintojų, ši koncepcija leidžia visiškai atsisakyti nuotolinio valdymo pultelių.

REKLAMA

Renginio metu „Xbox One“ buvo įjungtas „Microsoft“ viceprezidento Yusufo Mehdi ištarta fraze „Xbox One On!“. „Xbox One“ atpažino jo balsą ir automatiškai atvertė jo asmeninį „Xbox One“ paskyros puslapį. Tokius puslapius gali susikurti visi šeimos nariai. Norint žiūrėti televizorių reikia ištarti „Xbox, watch TV!“, o norint grįžti prie žaidimo – „Game!“, praneša „CNet News“. Jei norima naršyti internetą, reikia pasakyti „Go to Internet Explorer“, žiūrėti filmą – „Watch movie“.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad „Xbox One“ turi 8 branduolių procesorių, 8 GB darbinės atminties, 500 GB kaupiklį, „Blu-ray“ optinį įrenginį, „Wi-Fi Direct“ modulį, HDMI ir USB 3.0 jungtis. „Xbox One“ negali veikti be „Kinect“ valdiklio, nes valdymas judesiais yra esminė naujosios kartos žaidimų kompiuterio savybė, sakoma pranešime. Skelbiama, kad su „Xbox One“ komplektuojamas naujasis „Kinect“ yra toks jautrus, kad gali fiksuoti vartotojo širdies plakimą.

Naudojant „Xbox One“ galima kalbėtis su draugais per „Skype“ ir tuo pat metu žiūrėti filmą, sakoma pranešime. Prijungus „Xbox One“ prie interneto žaidimų kompiuteris parodo elektroninę TV programą, kurią valdyti galima taip pat balso komandomis. Pavyzdžiui, galima pasakyti, kokį TV kanalą reikia įjungti. Pasak bendrovės atstovų, „Xbox One“ naudoja net 3 operacines sistemas: „Xbox OS“ skirta žaidimams, antroji sistema paremta „Windows“ branduoliu, o trečioji jungia pirmąją ir antrąją. Grafinė „Xbox One“ sąsaja primena „Windows 8“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis „Kinect“ valdiklis kas sekundę apdoroja apie 2 GB duomenų, o nauja 1080p raiškos vaizdo kamera žymiai tiksliau atpažįsta erdvinį žmogaus skeletą. „Kinect“ tai pat gali stebėti „Xbox One“ žaidimų pultą, kuris taip pat buvo atnaujinta. Skelbiama, kad visi „Xbox One“ vartotojų filmai, muzikos įrašai ir žaidimai, įskaitant išsaugotas jų partijas, bus laikomi „Xbox“ „debesyje“.

Žaidimų mėgėjus neabejotinai nuvils tai, kad „Xbox One“ nėra suderinamas su ankstesnėmis „Xbox“ versijomis, tad juo nebus galima žaisti ankstesniems „Xbox“ skirtų žaidimų. Tačiau „Xbox One“kūrėjai pranešė apie daugybę šiam žaidimų kompiuteriui sukurtų naujų žaidimų, tarp jų ir sporto simuliatorių, galinčių atkleisti visas naujojo „Kinect“ galimybes. Kada „Xbox One“ bus pateiktas rinkai ir kiek kainuos, kol kas neatskleidžiama. Manoma, kad „Microsoft“ tai padarys Los Andžele birželio 11 d. prasidėsiančioje žaidimų pramonės parodoje E3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų