REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

bėgimas turi bendra su joga? Į šį klausimą gegužės 25 dieną, šeštadienį, 12 val. prie Vilniaus Vingio parko estrados bėgikams atsakys du savo sričių profesionalai.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs sprinteris, šiuo metu moterų „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšinio komandos fizinio rengimo treneriu dirbantis Martas Skrabulis praves bėgimo treniruotę ir parodys specialius bėgimo pratimus. Vėliau treniruotę tęs jogos studijos „Lifeway“ trenerė Roma Jakutienė. Ji treniruotės dalyviams parodys jogos pratimus, kurie padeda ištempti ir atpalaiduoti raumenis, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Treniruotės tikslas – padėti moterims ir merginoms ruoštis „AVON moterų bėgimui“, kuris vyks birželio 16 dieną Vilniaus Vingio parke, tačiau šeštadienį laukiami visi norintys pasinaudoti nemokamais profesionalų patarimais.

„Bėgimas yra viena paprasčiausių sporto šakų, tačiau bėgikams mėgėjams dažnai kyla įvairiausių klausimų: kaip taisyklingai bėgti, kaip kvėpuoti, kaip paskirstyti krūvį ir panašiai. Dažnai nutinka, kad susidūrę su klausimais, į kuriuos neranda atsakymų, viską meta, o bėgimo taip ir nepamilsta. Tačiau iš patirties žinau, kad kai turi pakankamai žinių, žinai ką ir kaip daryti, treniruotės tampa malonumu“, – sako M.Skrabulis.

REKLAMA
REKLAMA

Patyręs bėgikas treniruotės metu pasidalins pratimais, kurie padeda tausoti sąnarius ir išvengti traumų. Taip pat pademonstruos taisyklingo bėgimo techniką ir parodys specialius pratimus, kurie padės išjudinti raumenis.

Antroji treniruotės dalis bus skirta raumenų tempimo, atpalaidavimo ir taisyklingo kvėpavimo mokymui. Jogos trenerė R.Jakutienė parodys pratimus, kuriuos lengvai gali atlikti ir tie žmonės, kurie iki šiol su šia sporto šaka nėra susidūrę.

„Joga yra universali tuo, kad ją galima derinti su bet kuria sporto šaka. Jogos treniruotės metu atliekami pratimai, kurie didina kūno lankstumą, taip pat padeda subalansuoti žmogaus energetinę sistemą. Bėgimo metu raumenys susitraukinėja, todėl, kad jie neskaudėtų, būtų elastingi ir minkšti, labai padeda jogos pratimai. Nereikia bijoti, kad bus kažkas per sunku, darysime pratimus, kuriuos gali atlikti kiekvienas sveikas žmogus“, – sako jogos trenerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treniruotėje laukiami ne tik jau pažengę bėgikai, bet ir naujokai ar tie, kurie tik galvoja pradėti bėgioti, nori pasimokyti jogos pratimų ir įgauti energijos naujai darbo savaitei.

„Nereikia pamiršti, kas sportuojame ne tam, kad vargintumėme savo kūną, o tam kad jaustumėmės žvalūs, sveiki ir laimingi. To mes ir sieksime treniruotės metu“, – žada R.Jakutienė.

Registruotis dalyvauti „AVON moterų bėgime“ galima svetainėje www.moterubegimas.lt. Bėgimo dalyvės taip pat gali prisidėti auka, kuri papildys „AVON Rožinio kaspino“ fondą. Šiame fonde esančios lėšos skiriamos krūties vėžio prevencijai ir gydymui Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų