REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mitybos specialistai nuolat pabrėžia – pusryčius būtina valgyti kasdien. Jų nuomone, net vėlavimas į lėktuvą negali būti priežastis nepusryčiauti, mat pusryčiai yra svarbiausias energijos šaltinis visai dienai. Tačiau tik tokie, kuriuose gausu baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralų turinčių maisto produktų. Juk ne veltui mūsų liaudies išmintis byloja – pusryčius pavalgyk kaip karalius, pietus – kaip princas, vakarienę – kaip skurdžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastaruoju metu pastebime augantį riešutų ir džiovintų vaisių poreikį. Vartotojų apklausos atskleidžia, jog žmonės riešutus ir džiovintus vaisius vis dažniau renkasi pusryčiams, – pastebi bendrovės „Arimex“ vadovas Arnas Jurskis. – Ant lietuvių pusryčių stalų vis dažniau atsiranda natūralesnių ir sveikesnių produktų, tokių kaip dribsniai, žalieji kokteiliai, natūralios košės. Jų pagardu tampa įvairių rūšių riešutai, sėklos ar džiovinti vaisiai“.

REKLAMA

Keletas idėjų sveikiems ir sotiems pusryčių patiekalams paruošti:

1. Dubenėlį natūralių grikių, ryžių ar kukurūzų košės pagardinkite medumi, sauja lazdyno ar anakardžių riešutų bei džiovintais vaisiais. Energija visai dienai – garantuota.

2. Jei mėgstate tik avižinius dribsnius, savo racioną galite papildyti migdolų, bertoletijų riešutais, kokoso drožlėmis, moliūgų sėklomis ar lukštentomis saulėgrąžomis.

3. Įprastą jogurtą galima keisti migdoliniu kokteiliu: per naktį pamirkytus migdolų riešutus sumaišykite su stikline vandens, sutrinkite trintuvu. Gautą „pieną“ perkoškite, supilkite atgal į trintuvą ir dar kartą sutrinkite su 3 datulėmis, puse arbatinio šaukštelio cinamono ir 5–8 šviežių mėtų lapeliais. Sotu, neapsunkina skrandžio ir gausu vitaminų bei mineralų.

REKLAMA
REKLAMA

4. Nuluptas obuolys, keli gabalėliai sūrio ir ketvirtis puodelio graikinių riešutų – puikus, sveikas pasirinkimas skubantiems.

5. Sėkmingos dienos pradžiai gali pasitarnauti ir bananinis kokteilis: sutrinkite smulkintuvu du bananus, šaukštą vandenyje mirkytų žemės riešutų, dvi stiklines kefyro, ir ketvirtį arbatinio šaukštelio cinamono.

6. Šviežių vaisių salotos su obuoliu, bananu, apelsinu, kriauše, uogomis, beskoniu jogurtu ir sauja anakardžių riešutų bei lukštentų saulėgrąžų – skanu, sveika ir energinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Vis dėlto neįsivaizduojate savo pusryčių be sumuštinių? Mitybos specialistai daro jiems išimtį: naudokite liesesnę mėsą (paukštieną, žvėrieną ar jautieną), šviežias daržoves, avokadus, o sumuštinių pagrindui rinkitės tamsią rupią duoną. Pačius sumuštinius pagardinkite moliūgų sėklomis ir skrudintais lazdynų, kedrų ar graikiniais riešutais. Toks sumuštinis ne tik suteiks žvalumo, skatins protinę veiklą, bet ir stiprins imunitetą.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų