REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos gynybos ministras Thomas Maizière turi gintis nuo įtarimų, kad nežinia kur pradingo daugiau nei 300 milijonų Eurų. Pinigai, kaip praneša dienraštis „Südduetsche Zeitung“ (SZ), buvo skirti programai „Euro Hawk“ .

REKLAMA
REKLAMA

SZ kelia klausimą, kiek tiksliai buvo iššvaistyta pinigų ir kada yra visko pradžia. Jau 2008 metais Gynybos ministerijoje turėjo viskas būti aišku, kas su šia problema susiję. Tuomet ministerijoje reikalus, kaip rašoma Vokietijos žiniasklaidoje tvarkė Franzas Josefas Jungas (Krikščionys demokratai - (CDU ir Karlas-Theodoras zu Guttenbergas (Krikščionių socialinė unija - CSU).

REKLAMA

Primename, kad Grumman/EADS RQ-4E Euro Hawk – dideliame aukštyje ir dideliais atstumais skriejančio žvalgybinio lėktuvo gamybos ir bandymų programą Vokietija sustabdė, kaip nepasiteisinusią, 2013 metų gegužės 13 dieną.

Klausimas, kur dingo 300 milijonų eurų ir kurioje fazėje prasideda nusikaltimo fabula, kaip pabrėžia žiniasklaida, dar turi būti išsiaiškintas. Tačiau ministras, kaip manoma, – didelėje bėdoje. Paties T.Maizière reikalus spręsdami Vokietijoje politikai ir teisėsauga dar ketina atsižvelgiant į įvairų atsakomybių kontekstą. Visais atvejais, 2013 metų gegužės 21 dieną nebuvo niekam tiksliai aišku – kieno kišenėję nusėdo 300 milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų