REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Debatai Britanijoje apie gėjų santuokos legalizavimą antradienį pasisuko netikėta linkme, kai vienas solidaus amžiaus politikas pareiškė, jog tuomet gali atsitikti taip, kad šalis turės lesbietę karalienę, kuri sosto įpėdinį pagimdys po dirbtinio apvaisinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Normanas Tebbitas (Normanas Tebitas), premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) Konservatorių partijos narys Lordų Rūmuose dar pajuokavo, jog jis galėtų susituokti su savo sūnumi, kad nereikėtų mokėti paveldėjimo mokesčio.

REKLAMA

N.Tebbito komentarai pasirodė tuo metu, kai parlamente karštai ginčijamasi dėl tos pačios lyties asmenų santuokos legalizavimo, kuriam nepritaria daugelis D.Camerono konservatorių parlamente.

"Aš pasakiau pažįstamam ministrui: ar jūs apie tai pagalvojote? Nes jūs ir įpėdinystės įstatymą rengiate", - sakė 82-ejų N.Tebbitas žurnalui "The Big Issue".

"Jei mes turėsime karalienę, kuri yra lesbiete, ir ji susituoks su kita moterimi bei panorės turėti vaiką, tada kažkas dovanos spermos, o ji pagimdys vaiką - ar šis vaikas bus sosto įpėdinis?" - dėstė N.Tebbitas.

REKLAMA
REKLAMA

"Vienas mano kolega sako: mes turime padaryti tos pačios lyties asmenų santuoką prieinamą visiems, - tęsė jis. -

Tada man parūps paveldėjimo mokestis, nes galbūt man bus leista susituokti su savo sūnumi. Kodėl gi ne? Kodėl negalėtų mama vesti savo dukros? Kodėl negalėtų dvi pagyvenusios kartu gyvenančios seserys vesti viena kitą?"

Šie N.Tebbito, ministro torių premjerės Margaret Thatcher (Margaret Tečer) vyriausybėje devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, komentarai sukėlė pašaipų bangą socialiniame tinkle "Twitter".

Tačiau tai taip pat rodo, kad tos pačios lyties santuokos įstatymo laukia nepritarimas, svarstant Lordų Rūmuose .

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų