REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras žada, kad Lietuvos žmonės pajus reformų naudą, opozicija kaltina vyriausybę asmeniškumais

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį vykusiu Seimo opozicijoje dirbančių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio susitikimu su premjeru Algirdu Butkevičiumi nepatenkinti buvo ir vieni, ir kiti.

REKLAMA

Premjeras baigiantis susitikimui A. Kubiliui ir kitiems opozicijos nariams tiesiai pareikškė; ,,Ar jūs norite kalbėti tik apie tai, apie ką jūs norite kalbėti?“. Anot jo, diskusija vyko nekonstruktyviai, o buvę valdantieji per visą kadenciją nenuveikė tiek, kiek dabarinė Vyriausybė nuveiks per pusmetį.

,,Manau, kad diskusija vyko visai nekonstruktyvi. (...) Ši vyriausybė per pusmetį bus tikriausiai pasiekusi tiek, kiek jūsų nepasiekė per ketverius metus, jeigu kalbėti apie sukurtą Energetikos ministeriją, kuri išleido daug pinigų, bet rezultatas yra nulinis“, - sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškęs, kad Vyriausybė turi savo prioritetus ir visi Lietuvos gyventojai įsitikins, kad jie bus pasiekti, po susitikimo žurnalistams aiškindamas, dėl ko neįtiko ,,Verslios Lietuvos“ vadovas P. Lukauskas, jis pasitelkė pavyzdį iš sporto pasaulio.

,,Darbas turi būti komandinis. Labai geras pavyzdys yra iš sporto – jeigu susirenka į komandą profesionalai, bet jie nėra susižaidę, ta komanda pralaimi. Čia yra vakarietiškas valdymo modelis, ir kada ateina inistitucijų vadovai ir pasako, kad čia yra komercinė paslaptis, mes jums nteiksime informacijos, tai toks ir vadovas negali būti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į žurnalistų klausimą, ar palaiko sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį, prieš kurio planuojamas reformas pasisakančių piliečių parašai jam buvo įteikti per susitikimą, premjeras atsakė, kd sveikatos reforma dar nepradėta.

,,Aš visą komandą palaikau“, - pridūrė A. Butkevičius, akivaizdžiai turėdamas galvoje ir ūkio ministrę Birutę Vėsaitę, kuriai, nors ji susitikime ir nedalyvavo, gerokai kliuvo nuo opozicinių konservatorių ir bileralų.

,,Mums svarbiausia, kad šilumos kaina pradėtų mažėti. Darbo pajamų apmokestinimas irgi turėtų mažėtų. Tikiuosi, kad sėkmingai pradėsime įgyvendinti ir struktūrinę refoermą sveikatos apsaugos srityje“, - pridūrė A. Butkevičius.

REKLAMA

Tuo metu opozicijos lyderis Andrius Kubilius po susitikimo žurnalistams sakė apgailestaujantis, kad Premjeras į jų klausimus taip ir neatsakė.

,,Tenka apgailestauti. Premjeras niekaip nesugebėjo įvardinti, pagal kokius parametrus vertimo ,,verslios Lietuvos darbą. Atrodo, kad nesusigaudoma nei kuo ta agentūra užsiima, nei kokius tikslus jai reikia kelti“, - sakė A. Kubilius.

Jis pabrėžė, kad Lietuvos eksporto rodikliai yra geri, bet ,,iš premjero neišgirdome, ar buvo kokių nors trūkumų agentūros veikloje ir ar kels kokius nors naujus reikalavimus naujai vadovybei“. Pasak A. Kubiliaus, priekaištų agentūros vadovybei nėra, išskyrus ,,asmeninius požiūrius į agentūros vadovą“. Jis pridūrė, kad taip griaunamas užsienyje įgijusių išsilavinimą perspektyvių žmonių tikėjimas, kad Lietuvoje jie gali daug nuveikti.

REKLAMA

Paklaustas, ar bus rengiama interpeliacijai ūkio ministrei B.vėsaitei, opozicijos lyderis atsakė:

,,Mes dėl to tarsimės. Aš manau, kad Premjeras turėtų labai aiškiai pats atsakyti sau į klausimą, ar tokia nekvalifikuota, su tokiomis didelėmis klaidomis vykdoma ministrės veikla nekenkia vyriausybei. Mūsų įsitikinimu, kenkia ir Lietuvai, bet manęs nestebina, kad premjeras imasi ginti tokias klaidas darančią ministrę. Kaip supratome, ministrė, kad apsaugoti Lietuvą, bus siunčiama į tolimas keliones. (...)Toks problemos sprendimas mums neatrodo tinkamas, bet tai Premjero atsakomybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad per pirmą Vyriausybės darbo pusmetį matė tik tai, kad ,,vežimas stringa“ - darbo grupių pasiūlymai keliauja į stalčių, mokesčiai į biudžetą nesurenkami.

,,Venintelis dalykas, kur nereikia jokių darbo grupių ar ilgų svarstymų – štai tokie asmeinius interesus atspindintys veiksmai, kai gerai dirbantys jauni profesionalai yra išmetami iš darbo“, - sakė žurnalistams A. Kubilius.

Kaip jau skelbta susitikimas su Premjeru įvyko opozicijoje dirbančių konservatorių ir liberalsąjūdiečių iniciatyva, kurie atvirai rodo esantys nepatenkinti agentūros ,,Versli Lietuva“ vadovų ketimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų