REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kultiniame filme „Gone in 60 seconds“ sužibėjęs 1967 metų „Ford Mustang“, labiau žinomas „Eleonor“ vardu, amerikiečių aukcione „Mecum“ parduotas už milijoną JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Kuriant „Gone in 60 seconds“ buvo pagaminta net 11 identiškų „Mustang“. Tiesa, tik trys iš jų buvo visaverčiai, važiuojantys. Du iš jų buvo sudaužyti per filmavimus, tad šis likęs egzempliorius – vienintelis. Beje, šiame automobilyje buvo filmuojamas Nicholas Cage, tad kino mėgėjams šis egzempliorius yra brangus dar ir tuo, kad jame dirbo garsus aktorius.

REKLAMA

Automobilius Holivudui kūrė „Cinema Vehicle Services“ su žinomu hot-rod tipo automobilių specialistu Chip Foose. Šis „Mustang“ aprūpintas 400 a.g. V8 tipo varikliu, kuris savo sukimo momentą galiniams ratams perduoda per mechaninę keturių pavarų dėžę.

Palyginti su įprastais to meto „Mustang“, filme sužibėjusi „Eleonor“ turi nemažai skirtumu. Tai kitoks variklio dangtis, centre sumontuoti papildomi žibintai, platesnės sparnų arkos, žemesnė pakaba ir šiuolaikiški ratai su žemo profilio „Goodyear“ padangomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų