REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybės taryba pirmadienį susirinko į jungtinį komitetų posėdį, kur diskutavo, kaip pasielgti su apleistu miesto centre esančiu viešbučiu „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas dėl šio viešbučio buvo atidėtas pastarajame tarybos posėdyje, nes tarybos nariai norėjo išsamiau išnagrinėti padėtį.

REKLAMA

Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko užregistruotame sprendimo projekte siūloma apleistą viešbutį nusavinti, sumokant savininkui rinkos kainą. Savininkų teigimu, dabar ši suma galėtų siekti 13 mln. litų.

Architekto Algimanto Kančo teigimu, nugriauti pastatą kainuotų 4 mln. litų.

Meras anksčiau yra sakęs, kad perimtame pastate būtų galima įrengti būstą jauniems, universitetus ką tik baigusiems žmonėms – tokią idėją merui pasiūlė aukštųjų mokyklų ir studentų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis nebaigtas statyti monolitinis gelžbetonio pastatas stovi nebenaudojamas nuo 1993 metų. Didelis „vaiduoklis“ – didelė problema miestui, šis pastatas jau ilgus metus yra nesibaigiančių ir, atrodo, bevaisių diskusijų objektas“, – rašoma sprendimo projekto aiškinamajame rašte.

Viešbutį valdančios bendrovės „Kauno arka“ teisininkė Jurgita Gelažienė pranešė, kad šiuo metu rengiamas sklypo detalusis planas.

„Liko ne tiek daug iki viešo svarstymo, ir mes tikimės, kad iki šio rudens pavyks patvirtinti teisėtai parengtą detalųjį planą“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisininkės tvirtinimu, statyba sustojo dėl ankstesnį planą rengusio A.Kančo padarytos detaliojo plano klaidos.

„Tą viešbučio pastatą mes mažiname, suteikdami jam tam tikrą humanišką pavidalą. Tai du tūriai, sujungti trečiu tūriu – mūsų siūlyme visa tai mažinama, paliekami du bokštai ir galbūt vieno aukšto intarpas. Šiuo metu vėl juntamas domėjimasis nekilnojamuoju turtu – mes tikrai turime daug paklausimų apie viešbutį. Kalbama apie viešbutį, bet apie –-3 žvaigždučių. Pirmuose aukštuose – buitinės technikos, maisto prekių operatoriai. Mieste yra didžiulis studentų bendrabučio su tam tikra šiuolaikine infrastruktūra poreikis. Jeigu mes atskiriame du tūrius – viešbutis ir bendrabutis viena skitam visiškai netrukdo“, – kalbėjo šiuo metu derinamo projekto autorius, architektas Gintautas Natkevičius.

REKLAMA

Meras A.Kupčinskas siūlo galimybę su „Kauno arka“ nutraukti žemės nuomos sutartį – bendrovė miestui nėra sumokėjusi žemės nuomos mokesčio.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio teigimu, tokio projekto savivaldybė viena imtis greičiausiai nepajėgtų ir ieškotų investuotojų.

Pirmadienį nutarta, kad kol kas joks nutarimo projektas tarybai nebus teikiamas. Jį dar nori pasvarstyti atskiri tarybos komitetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų