REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Putino šnipai bendradarbiaus su lenkais?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė Federalinei saugomo tarnybai (FSB) bendradarbiauti su Lenkijos karine kontržvalgyba. Tiesa, neaišku, kuo tai turėtų pasireikšti, praneša lenkų interneto portalas dziennik.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Potvarkis buvo paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje. Dokumente teigiama, kad bendradarbiavimo idėja kilo FSB ir ją palaimino Rusijos užsienio reikalų ministerija. Artimiausiu metu dėl to turėtų vykti abiejų šalių slaptųjų tarnybų derybos.

REKLAMA

Pasak šaltinių, neseniai Maskvoje viešėjęs Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovas tarėsi su FSB dėl kovos su tarptautiniu terorizmu, prekyba narkotikais, pavojingų medžiagų, ginklų pervežimu, nelegalia migracija.

Buvęs Lietuvos valstybės saugumo departamento pareigūnas Imantas Melianas mano, kad iš tokio draugavimo naudos turėtų tik Rusija. „Nieko naujo. Po to, kai teroristai Niujorke sugriovė „bokštus dvynius“, Rusija ir su JAV pasiskelbė bendradarbiausianti. Ji turi savo tikslus, pavyzdžiui, pateisinti savo veiksmus slopinant okupuotos Čečėnijos pasipriešinimą. Ypač po paskutinių įvykių – teroro aktų JAV“, – sakė jis portalui balsas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Meliano, nieko gero Lenkijai tai neduos. „Neįsivaizduoju jokio ilgalaikio intereso, dėl kurio Lenkijos specialiosios tarnybos turėtų žaisti rusiškus žaidimus. Galiausiai vis tiek išeitų taip, kad jos taptų Rusijos sugalvotų žaidimų įkaitėmis ir dirbtų jų, o ne savo šalies ar NATO naudai“, – aiškino jis.

Buvęs VSD vadovas Mečys Laurinkus portalui balsas.lt sakė, kad norėtų išgirsti pačios Lenkijos, o ir Lietuvos vadovų, ypač prezidentės Dalios Grybauskaitės, komentarus. „Nieko naujo. Kovodamos su terorizmu didžiųjų valstybių specialiosios tarnybos bendradarbiavo visada. Kiek man žinoma, net keisdavosi agentūromis. <...> Labai svarbiu klausimu lieka pačios Rusijos vidinė demokratija ir pasitikėjimas teisine sistema, jei tokiai šaliai ką nors išduodi. Ar būtinai Šiaurės Kaukazo šalis, kuri siekia nepriklausomybės, turi būti laikoma teroristų irštva vien todėl, kad taip nori Rusija? Tų klausimų tiesiog nėra įmanoma atsieti. <...>. Man labai smalsu ir pačiam, kaip tai komentuotų valdžia. Reiktų užduoti prezidentei tą klausimą, o ne pensininkams“, – juokavo M. Laurinkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų