REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pranešė pasveikinęs bendrovę „Pūkas“, pradėjusią kurti ir transliuoti lietuvišką televizijos programą didelės raiškos (HD) formatu. Telecentro pranešime pabrėžiama, kad žingsnį į pažangą šioje srityje pirmoji žengė regioninė televizija. Galimybę matyti lietuvišką HD TV programą kol kas turi tik Kauno ir jo apylinkių gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendrovės „Pūkas“ pasiryžimas pademonstravo, kad mažosios televizijos yra reikalingos ir svarbios ne tik tuo, kad siunčia kiekvienam regionui pritaikytas aktualias žinias, bet ir tuo, kad diegia ir skatina technologinę pažangą“, – sakė Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

REKLAMA

Jo teigimu, dabar jau galime didžiuotis, kad tarp daugiau nei 600 Europos Sąjungoje transliuojamų HD televizijos programų yra transliuojama ir lietuviška HD TV programa.

Pirmąją lietuvišką HD TV programą UAB „Pūkas“ siunčia naudodamasis Telecentro infrastruktūros prieiga. Telecentras siunčia užsienietiškas kitų transliuotojų HD TV programas ir suteikia prieigą kitiems užsienietiškų HD TV programų siuntėjams, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Gedimino Stirbio, ir nacionaliniams transliuotojams yra sudarytos sąlygos Telecentro tinklais siųsti nekoduotas lietuviškas HD TV programas visiems gyventojams, tačiau didžiosios televizijos kol kas delsia tuo pasinaudoti.

„Perėjimas prie HD televizijos – natūralus ir neišvengiamas, klausimas tik – kuris nacionalinis transliuotojas šį žingsnį žengs pirmas“, – mano Telecentro vadovas.

Pasak jo, šito laukia ir televizijos žiūrovai – mūsų šalyje jau seniai parduodami televizoriai, kuriais galima žiūrėti ne tik standartinės raiškos, bet ir HD TV programas, o antžeminiai siuntimo tinklai ir toliau išlieka svarbūs socialiniu aspektu – tik eteriu siunčiamos lietuviškos skaitmeninės TV programos prieinamos ir tiems Lietuvos gyventojams, kurie neturi galimybių mokėti abonentinių mokesčių už televiziją.

Telecentras yra išbandęs ir galėtų siųsti TV programas net ir trimačiu (3D) formatu, jeigu tokias programas televizijos transliuotojai kurtų ir pateiktų užsakymų joms siųsti, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų