REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į sostinės ir kitų šalies miestų gatves plūdo muzikantai ir neabejingi muzikai, mat būtent gegužės 18-ąją vyko Gatvės muzikos dienai skirti renginiai. Sostinės senamiestis, parkai ir kitos poilsio zonos buvo pilnutėlės muzikantų ir klausytojų, kurių neišvaikė net po pietų miestą nuplovęs smarkus lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Katedros aikštėje ant suoliuko su kanklėmis sėdėjusi smulkutė mergina sutraukė didelę smalsuolių minią, mat šiuo liaudišku instrumentu grojo ne tik lietuviškas bet ir pasaulio populiariosios klasikos melodijas.

REKLAMA

13- metė Elžbieta Ramanauskaitė Gatvės muzikos dienoje dalyvavo jau antrą kartą. „Mano grojamos muzikos sustoja pasiklausyti labai įvairaus amžiaus žmonės – stabteli ir vyresni, pasiklauso ir jaunimas“.

Mergina pasakojo, kad kanklėmis groja jau penkerius metu, o paklausta, kodėl pasirinko būtent šį instrumentą, o ne gitarą ar populiaresnį pianiną, sakė: „Kai pirmą kartą išgirdau kanklių muziką, man tai pasirodė išskirtinis garsas ir instrumentas.“

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ar kanklėmis galima groti labai įvairią muziką, mergina atsakė teigiamai ir pridūrė, kad tai labai universalus instrumentas ir juo net galima būtų prisidėti prie roko grupės: „Grojant kanklėmis viskas įmanoma.“

E. Ramanauskaitės šeimoje daugiau niekas kanklėmis negroja, o pati muzikantė tikino, kad išmokti prakalbinti šį instrumentą tikrai nėra lengva: „Sunku atpažinti natas, kanklės turi daug stygų“. Pašnekovė sakė, kad pats mėgstamiausias jos kūrinys kanklėmis – „Memory“ iš E. L. Vėberio miuziklo „Katės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų