REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šį vakarą, Lietuvą Vilniaus „Siemens“ arenoje sudrebino Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionatas, kuriame auksą iškovojo vienas stipriausių pasaulio kolektyvų Klaipėdos „Žuvėdra“. Iš viso čempionate dalyvavo 16 stipriausių komandų iš visos Europos, o į vakarinę - pagrindinę programą pateko 12 komandų. 

REKLAMA
REKLAMA

Lotynu Amerikos šokių komandų Europos čempionato finalo rezultatai:

1. „Žuvėdra 1“. Lietuva

2. „Vera“ Tiumen. Rusija

3. Grun – Gold – Club Bremen e.V.A- team Vokietija

4. FSG TSZ Aachen/ Dusseldorf A- Team. Vokietija

5. HSV Zwolfaxing Team A. Austrija

6. TSC Schwarz Gold Wien Team A. Austrija  

Į finalą pateko Klaipėdos „Žuvėdra“, Austrijos abi komandos, Bremeno, Diuseldorfo ir Rusijos kolektyvai.

REKLAMA

Burtų traukimas lėmė, kad pusfinalį pradeda svečiai iš Olandijos. Po jų sekė Austrijos pirmoji, Lenkijos ir Diuisedorfo komandos. Penktieji ant parketo žengė Bremeno komanda, kuri yra dabartinė pasaulio čempionė. Aštuntieji ant parketo stojo Klaipėdos „Žuvėdros“ pagrindinė komanda. Paskutinieji pusfinalį užbaigė antrasis Lietuvos kolektyvas. 

Taipogi pirmą kartą Lietuvoje oficialiose varžybose „Žuvėdra“ pasirodė su programa „Rio“. Per visą istoriją Lietuvoje kolektyvas ne ant aukščiausios apdovanojimų pakylos laiptelio stovėjo tik kartą – 1996 metais pasaulio čempionate liko antra. Varžybose startavo ir antroji lietuvių komanda „Žuvėdra 2“, kuriai buvo keliamas tikslas – finalas, tačiau teisėjų sprendimu nepateko.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą Lietuvoje taip pat buvo surengtas ir profesionalų lygos klasikinių šokių taurės varžybos, kuriose poros programas rodė atskirai. Čempionais čia tapo 2012 metų WDSF profesionalų lygos Europos klasikinių šokių čempionato bronzos laimėtojai – Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Žuvėdra“, Europos čempionų titulas ir programa „Rio“: ant parketo matysime atogrąžų paukštelius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų