REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis vyrų pameta galvą gražių moterų draugijoje. Laimei, japonų mokslininkai jau gvildena šią problemą ir, galimas daiktas, jiems pavyko rasti vaistą, galintį blokuoti vyro užsidegimą pasikliauti pirmąja simpatiško veidelio savininke, rašo infekcinių ligų specialistas Kentas Sepkowitzas leidinyje „Newsweek“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai duodavo vieniems eksperimente dalyvavusiems vyrams antibiotiko minociklino, o kitiems – placebo (tariamo vaisto, neturinčio tiesioginio poveikio gydant ligą – Balsas.lt). Po to kiekvienas eksperimento dalyvis gaudavo po 1300 jenų (apie 13 dolerių), ir tada jiems parodydavo gražios merginos nuotrauką, kuri neva yra gretimame kambaryje, ir paprašydavo duoti jai tiek pinigų, kiek jiems negaila. Eksprimento eigoje paaiškėjo, kad tie vyrai, kurie gavo placebą, metė pinigus kaip į balą dėl merginos gražios išvaizdos , o gavę antibiotiko buvo kur kas šykštesni ir ne tokie patiklūs. Matomai, šis preparatas mažina įaistrinimą, leisdamas priimti „blaivesnį“ sprendimą.

REKLAMA

K. Stepkowitzas atkreipia dėmesį: daugelis vaistų, lygiai taip pat, kaip ir minociklinas, turi šalutinį poveikį, kuris gali būti panaudotas visiškai kitiems medicinos tikslams. „Tai turi būti kaip priminimas, jog su vaistais, kaip ir su pasitikėjimu tarp žmonių, truputis atsargumo niekada nepakenks“, - baigia straipsnio autorius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų