REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australas, kuris išžagino ir pasmaugė kaimynystėje gyvenusią studentą indę, o jos kūną išmetė į kanalą, penktadienį už šią siaubingą žmogžudystę buvo nuteistas kalėti 45 metus.

Australas, kuris išžagino ir pasmaugė kaimynystėje gyvenusią studentą indę, o jos kūną išmetė į kanalą, penktadienį už šią siaubingą žmogžudystę buvo nuteistas kalėti 45 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

21 metų Danielis Stani-Reginaldas (Danielis Stanis-Redžinaldas) ne vienus metus planavo išžaginti ir nužudyti kokią nors moterį ir galiausiai pasirinko 24 metų apskaitybos studentę Toshą Thakkar (Tošą Takar), kuri gyveno gretimame kambaryje jo bendrabutyje Sidnėjuje, išgirdo Aukščiausiasis Teismas.

REKLAMA

Prieš tai, kai 2011 metų kovą užpuolė T.Thakkar, D.Stani-Reginaldas perskaitė tūkstančius straipsnių internete apie žudikus maniakus ir lytinius nusikaltėlius. Savo auką jis pasmaugė laidu.

Teisėjas Derekas Price'as (Derekas Praisas) tą nusikaltimą pavadino "ypač žiauriu".

"Paskutinės jos gyvenimo minutės turėjo būti siaubingos. Tai buvo siaubingas būdas mirti", - sakė teisėjas.

Nužudęs T.Thakkar, D.Stani-Reginaldas, kuris padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, įgrūdo lavoną į juodą drabužių lagaminą, taksi nuvažiavo prie netoliese esančio kanalo ir tiesiog dieną išmetė tą lagaminą į vandenį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamasis neparodė jokio gailesčio, o tikimybė, kad jis pasitaisys - menka, nurodė teisėjas, kuris taip pat nusprendė, kad D.Stani-Reginaldas tikriausiai vėl nusikalstų, todėl jis kelia pavojų visuomenei.

Kai kaltinamajam buvo 10 metų, tėvas jo akivaizdoje nužudė motiną. Tuomet berniukas atsidūrė valstybiniuose globos namuose, tačiau jį vertinę psichiatrai nenustatė jokių psichikos ligos požymių.

D.Price'as skyrė iš Šri Lankos kilusiam D.Stani-Reginaldui didžiausią įmanomą bausmę - 45 metų laisvės atėmimo, ir nurodė, kad pirmuosius 30 metų jis negalės kreiptis dėl lygtinio paleidimo pirma laiko. Bylos kaltintojai siekė, kad jis būtų pasiųstas į kalėjimą iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.Thakkar šeima taip pat nusivylė bausme.

"Mes praradome Toshą amžiams. Mes jos nesusigrąžinsime, tad tikėjomės laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės", - sakė giminaitis Pratikas Thakkaras (Pratikas Takaras).

Australijoje įvykdomų smurtinių nusikaltimų prieš studentus iš Indijos pagausėjimas pastaraisiais metais sukėlė diplomatinę įtampą tarp šių valstybių, provokavo gatvių protestus, pakenkė Australijos reputacijai ir sumažino užsieniečių, stojančių į jos universitetus, skaičių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų