REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį (gegužės 18 d.), Lietuvą apims ne tik Gatvės muzikos dienos, bet ir gero maisto karštinė. Kartu su visu pasauliu Lietuva švęs Pasaulinę restoranų dieną – skanaus maisto ir bendravimo šventę, kuri vyksta keturis kartus per metus – kas sezoną.

Šį šeštadienį (gegužės 18 d.), Lietuvą apims ne tik Gatvės muzikos dienos, bet ir gero maisto karštinė. Kartu su visu pasauliu Lietuva švęs Pasaulinę restoranų dieną – skanaus maisto ir bendravimo šventę, kuri vyksta keturis kartus per metus – kas sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje pirmą kartą restoranų diena buvo paminėta praėjusį rudenį Vilniuje. Pirmąjį vienos dienos restoraną atidarė renginių organizavimo bendrovė „Menai & Renginiai“. Jos vadovė Erika Purauskytė subūrė savo komandą ir per porą dienų pasiruošė pirmajai Restoranų dienai, sulaukusiai didžiulio pasisekimo – improvizuotame restorane apsilankė daugybė svečių, pramogų pasaulio žvaigždžių: didžėjus ir humoristas Rimas Šapauskas, TV3, televizijos rinkodaros ir viešųjų ryšių direktorė Rima Olberkytė-Stankus, „Boho Chic“ savininkai Nerija Makarskaitė ir Saulius Ivanauskas, „Pudrininė“ savininkės Anželika Kšanienė ir Neringa Čebatorienė, buvęs „b'avaras“ Juozas Liesis, televizijos žurnalistas Saugirdas Vaitulionis, dainininkė Baiba Skurstenė, radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė, dainininkas Tautrimas Rupulevičius-Onsa, televizijos laidų vedėja Eglė Skrolytė ir kiti.

REKLAMA

Prie antrosios Lietuvoje Restoranų dienos, įvykusios vasarį prisijungė dar viena gero maisto mylėtojų kompanija, o trečioji išjudino dar daugiau bendraminčių – restoranų virusas plinta ir Lietuvoje!

„Šiuo metu yra užsiregistravę 4 vienos dienos restoranai Vilniuje ir vienas Šiauliuose. Mūsų pirmieji pasekėjai „Travel Planet“ gamins kiniškus patiekalus, originalus „Lions“ moterų klubo maisto, meno, muzikos ir mūzų restoranas įsikurs galerijoje „Terra Recognita“, „Maisto bankas“ dilgėlių sriuba vaišins tiesiog Vilniaus centre. Ypač smagu, kad prie mūsų prisijungė ir šios šventės gimtinės – Suomijos – ambasada. Ji suomiškais delikatesais vaišins prie Užupio tilto“, – pasakoja renginio pradininkė Lietuvoje E. Purauskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji tikisi, kad iki šeštadienio atsiras ir daugiau restoranų, nes šį kartą su savo kolegomis nusprendė išbandyti restorano klientų vaidmenį: „Iki šiol patys sukomės virtuvėje, o dabar į renginį pažvelgsime iš kitos pusės – paragausime kitų paruoštų skanėstų, pasisemsime įkvėpimo kitai Restoranų dienai, kuri bus rugpjūčio 17d.“

Keturis kartus per metus vykstanti Restoranų diena – galimybė kiekvienam savo bute, biure, sode, miesto parke ar tiesiog gatvėje vienai dienai atsidaryti restoraną ir savo kulinariniais šedevrais džiuginti draugus, kaimynus, bendradarbius ar tiesiog praeivius. Ši idėja gimė Suomijos sostinėje Helsinkyje prieš trejus metus ir labai greitai išplito visame pasaulyje. Šeštadienį vienai dienai atsidarys daugiau nei tūkstantis restoranų visame pasaulyje: Suomijoje, Italijoje, Danijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje, JAV, Japonijoje ir kitose šalyse.

Užsiregistruoti į Restoranų dieną ir sužinoti, kur veiks vienos dienos restoranai, galima „Facebook“ paskyroje arba šventės oficialiame puslapyje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų