REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nešiojamuosius ir stalinius kompiuterius gaminanti kompanija „Dell“ savo pelno staigų nuosmūkį aiškina tuo, kad vis daugiau vartotojų renkasi išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Gamintojo pelnas per pirmąjį finansinį ketvirtį krito iki 130 mln. JAV dolerių (–79 proc.), pajamos krito 2 proc. iki 14 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA

Kompanijoje „Dell“ vyksta nesutarimai tarp jos įkūrėjo Michaelo Dello ir dviejų didžiausių akcininkų. Įkūrėjas ir privataus kapitalo grupė „Silver Lake“ nori įsigyti kompanijos kitą dalį už 24,4 mlrd. JAV dolerių ir veiklą orientuoti ne į asmeninių kompiuterių gamybą, bet mobiliuosius įrenginius.

Vis dėlto didieji kompanijos akcininkai Carlas Icahnas ir finansinė kompanija „Southeastern Asset Management“ teigia, kad toks pasiūlymas yra per kuklus, nes „Dell“ yra verta daugiau.

„Dell“ praneša, kad per šį ketvirtį pajamos iš naujų technologijų, paslaugų ir programinės įrangos pardavimų kilo 12 proc. iki 5,5 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu asmeninių kompiuterių pardavimai krito 9 procentais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų