REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) ketvirtadienį (gegužės 16 d.) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Rusijos piliečio mėginimo įvežti į Lietuvą cigarečių kontrabandą. Beveik 10 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, paslėptų krovininio automobilio – furgono lubose, aptiko Sudargo kelio posto muitininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 2 val. nakties į Sudargo kelio postą iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities krovininiu automobiliu „Mercedes Benz“ atvažiavęs Rusijos pilietis A. S. muitininkams sakėsi vykstąs į Lietuvą paimti plastikinių dangtelių krovinio. Tačiau detaliai patikrinę automobilį, muitinės pareigūnai furgono lubose surado įrengtą slėptuvę, pilną rusiškų kontrabandinių cigarečių pakelių. Iš viso surasta 9 550 pakelių cigarečių „Jin Ling“ ir „West“ su rusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 75 tūkst. Lt.

A. S. buvo sulaikytas, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 199 str. 1 dalį (Kontrabanda) ir 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką). Vėliau Rusijos piliečiui skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

MKT

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų