REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sovietinis palikimas – vienas iš užsienio turistus iš Vakarų šalių labai dominančių pažinties su Lietuva aspektų. Lietuva išsiskiria Europoje savo gebėjimu išradingai ir net su humoru parodyti tamsią mūsų praeitį. Turime išskirtinį sovietmečio figūrų parką Grūte , kuris net išrinktas į keisčiausių pasaulio muziejų dešimtuką, taip pat – naują modernų Šaltojo karo muziejų Plokštinės miške, aktyviai lankomą Genocido aukų muziejų sostinėje. Mūsų stiprybė yra ne neigti praeitį, o ją įvairiomis formomis prisiminti ir pristatyti užsienio svečiams. Šį rakursą pasiūlėme atspindėti ir svetingumo ciklo TV laidoje“, - pasakoja Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Svečių ekspresas“ vedėjas Vytaras Radzevičius turistui iš Venesuelos Chorkei nusprendė sovietinę Lietuvos praeitį pirmiausia pristatyti Žirmūnuose – rajone, kuriame pats augo. Kamera užfiksavo venesueliečio apstulbimą regint sovietinius fasadus, laiptines, balkonus skalbiniams ar tarakonų pilnus šiukšlių vamzdžius.

REKLAMA

Regis, šiam įspūdžiui po to neprilygo net sovietinio bunkerio programa, kurios metu venesuelietis, apvilktas šimtasiūle, buvo tardomas rusų kalba, mokėsi naudotis dujokauke, lankėsi medicininiame kabinete.

Sovietinio palikimo pristatymo galimybės Lietuvoje laidoje palygintos su Rytų Berlynu. Tačiau Vokietijos sostinėje viskas vyko tradiciškai - antroji laidos vedėja Vilma Anusaitė tebuvo ekskursijos metu supažindinta su sausais miesto istorijos faktais ir Berlyno sienos likimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų