REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masinė stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių su juose įdiegta naująją „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8.1“ gamyba turėtų prasidėti rugsėjo mėnesio viduryje, praneša Taivano leidinys „DigiTimes“. Pasak ekspertų, tai reikštų, kad pirmieji įrenginiai su „Windows 8.1“ parduotuves turėtų pasiekti spalio pabaigoje. Tuo pat metu turėtų būti išleista ir galutinė „Windows 8.1“ versija.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau analitikai nemano, kad esminis dabartinės „Windows 8“ operacinės sistemos atnaujinimas „Windows 8.1“ taps paskata įsigyti naują kompiuterį. Trečiųjų šalių gamintojai siūlo gana daug programų, leidžiančių pakeisti daugeliui „Windows 8“ vartotojų nepatinkančią „Metro“ sąsają. Jei „Microsoft“ smarkiai nesumažins „Windows 8.1“ kainos, naujoji jos OS versija vargu ar sugebės bent kiek pagyvinti paklausą, sakoma pranešime.

REKLAMA

Šiuo metu „Microsoft“ subsidijuoja nešiojamuosius kompiuterius su „Windows 8“, tačiau rinkodaros požiūriu ši kampanija neefektyvi, nes subsidijos taikomos tik kompiuteriams su 11,6 colių ir mažesniais ekranais.

Prieš dvi dienas „Microsoft“pranešė, kad birželio 26 d. bus pristatyta bandomoji „Windows 8.1“ versija, kurią galės parsisiųsti ir „Windows 8“, ir „Windows RT“ operacinių sistemų naudotojai.

„Microsoft Windows“ rinkodaros ir finansų vadovės Tami Reller teigimu, „Windows 8.1“ bus diegiama į naujos kartos nešiojamuosius įrenginius su sensoriniais ekranais, kuriuos bendrovė kartu su savo verslo partneriais jau ruošia rinkai. Ji neatskleidė, kokie konkrečiai atnaujinimai bus įdiegti „Windows 8.1“, apsiribodama pastaba, kad jie turėtų padidinti planšetinių kompiuterių ir kitų sensorinių renginių naudojimo patogumą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų