REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kitą penktadienį Druskininkuose vyks trečioji ir jau tradicine tapusi „Vyrų diena“. Radijo stoties M-1 vedėjų rengiamos futbolo varžybos purve bus 4 dienas truksiančios Druskininkų kurorto šventės „Mano Druskininkai“ dalimi. Šventės svečiai taip pat bus kviečiami siekti pirmą kartą Lietuvoje fiksuojamo masiškiausio mineralinio vandens RASA gėrimo rekordo.

Jau kitą penktadienį Druskininkuose vyks trečioji ir jau tradicine tapusi „Vyrų diena“. Radijo stoties M-1 vedėjų rengiamos futbolo varžybos purve bus 4 dienas truksiančios Druskininkų kurorto šventės „Mano Druskininkai“ dalimi. Šventės svečiai taip pat bus kviečiami siekti pirmą kartą Lietuvoje fiksuojamo masiškiausio mineralinio vandens RASA gėrimo rekordo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas yra „Vyrų diena“, kuo ji įdomi ir moterims bei kodėl ji vyksta Druskininkuose, atsako M-1 programų direktorius ir laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis.

REKLAMA

Kas yra ta „Vyrų diena“ ir su kuo ji valgoma?

„Vyrų dieną“ švenčiame jau trečius metus ir žinome, kad vyrai jos laukia. Pirmaisiais metais plaukėme Nerimi su pripučiamomis moterimis. Vyrų ir žiniasklaidos dėmesio gavom ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, o ir feministės sujudo. Tada nusprendėm, surengti ką nors mielo moterų širdims. Pernai metais Druskininkuose surengėme futbolo varžybas purve, kurios tikrai pasiteisino – renginys buvo išties patrauklus ir smagus. Tada supratom, kad šių metų „Vyrų dienai“ neverta ieškoti kitokios užduoties. Tad šiemet vėl rengsime futbolo varžybas purve.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų „Vyrų dienos“ tikslas yra saviironiškas požiūris į stipriąją lytį: jie išeina medžioti ir parsineša mamutą. Arba nieko. Tai toks smagus priminimas vyrams, kad jie vis dar yra vyrai.

Druskininkų savivaldybė mums pagelbėjo su pačiu geriausiu purvu ir dar praėjusių metų vietą paliko. Mums sąlygos yra puikios – kaip šiltam purve augalams augti. Galvojame, kad geriau išplėsime dvigubai dalyvių skaičių, truputį pagreitinsim rungtis. Taip bus daugiau dinamikos, daugiau žiūrovų, o renginys – ilgesnis. Todėl, manom, kad jeigu bus geras oras, turėsime daug gerų emocijų, nes „Vyrų dieną“ švęsime kone visą dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar ši šventė subalansuota ir moterims?

Vyras gulintis purve yra mieliausia, ką gali pamatyti moteris arba mergina. Juk yra toks posakis – visi vyrai – kiaulės. Čia aišku – ironija. Pernai įtraukėm į purvo stadioną taip pat ir žiūrovus, kurių didesnė dalis buvo merginos. Jos taip pat panoro išbandyti gydomojo purvo vonias – brido į purvo stadioną pasipuošę suknelėmis.

„Vyrų diena“ yra viena iš kurorto šventės „Mano Druskininkai“ dalių, tad ten bus daugybė žmonių, kurie atvyks į šventę. Į tokio tipo šventes žmonės važiuoja šeimomis. Todėl kol vyrai rungsis purve, moterys galės visa tai stebėti.

REKLAMA

Kodėl renkatės Druskininkus?

Elementaru: čia gauname tikrai gero gydomojo purvo, bet kur kas svarbiau, kad sutampa šio miesto ir mūsų pulsai bei poreikiai. Šis miestas yra labai pozityvus kurortas. Net nebeabejojom, kur darysim šių metų renginį, tik paskambinom į savivaldybę ir pasitikslinom, ar jie lygiai taip pat nusiteikę priimti „Vyrų dieną“. Klausimų niekam nekilo ir purvo futbolas tikrai įvyks. Druskininkai yra nuostabus miestas, o tokia keturių dienų šventė ypatingai atsiveria vietos žmonėms. Pernai pamatęs eiseną negalėjau patikėti jos gausumu.

REKLAMA

Ar Jūs pats sieksite masiškiausio mineralinio vandens gėrimo rekordo?

Galvojam šiais metais po „Vyrų dienos“ likti Druskininkuose. Todėl, žinoma, dalyvausim ir šio rekordo siekime. Dar nežinau, ar būsiu ant scenos, ar kur nors šalia jos, bet bet kuriuo atveju žadame su komanda ten būti.

Noriu tikėti, kad susirinks daug žmonių ir kad visi kels aukštyn specialiai šiam rekordui pagamintus buteliukus ir atsigers Druskininkuose išgaunamo mineralinio vandens. Rekordas jau pats savaime yra įdomus. Manau, kad žmonės, būdami šventėje, žinos apie galimybę sudalyvauti šioje atrakcijoje ir įsiamžinti jo siekime. Juk nieko daugiau nereikės: nei ką duoti, nei pirštą reikės aukoti. Net neabejoju, kad susirinks daug žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kurorto šventės „Mano Druskininkai“ programą galite rasti puslapyje www.manodruskininkai.lt.

Išsamiau apie rekordą:

Rekordą bandys pasiekti Druskininkų kurorto šventės dalyviai, kuriems bus nemokamai išdalinta 15 tūkstančių „Druskininkų Rasa“ specialiai šiai šventei pagamintų mineralinio vandens buteliukų. Visi norintys tapti naujo Lietuvos rekordo dalimi bus kviečiami atvykti į Druskininkų Pramogų aikštę, kur turės vienu metu į viršų pakelti šiuos buteliukus ir iš jo atsigerti.

Kiekvienas buteliukas bus pažymėtas unikaliu numeriu, kurie bus naudojami loterijoje vertingiems prizams laimėti. 5 laimingieji bus paskelbti ir apdovanoti įspūdingais prizais renginio metu, o kiti rekordo siekimo dalyviai, išsaugosiantys mineralinio vandens RASA buteliukus, loterijoje dalyvaus dar pusę metų ir galės laimėti daugiau nei 50 prizų – šventinius savaitgalius geriausiuose kurorto viešbučiuose „Violeta“, „Pušynas“, „Best Western“, „Regina“, „Europa Royale“, įsimintinus vakarus restorane-muzikiniame klube „Druskininkų Kolonada“, sveikatinimo ir grožio paslaugas „Druskininkų gydykloje“, Life Energy SPA centre, sanatorijoje „Draugystė“, aktyvaus poilsio pramogas Druskininkų vandens parke ir žiemos pramogų komplekse „Snow Arena“.

Idėją masiškiausiam mineralinio vandens rekordui užfiksuoti pasiūlė aktyvi druskininkietė, kurorto gidė Aušra Česnulevičenė. Rekordas bus teikiamas Lietuvos rekordų asociacijai „Factum“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų