REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pareigūnai užšaldė sąskaitą susijusią su didžiausia virtualių pinigų platformos „Bitcoin“ biržai „Mt. Gox“, praėjus keliems mėnesiams po to, kai šalies institucijos perspėjo, kad šie subjektai turi laikytis taisyklių, nukreiptų prieš pinigų plovimą, rašoma „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

JAV Vidaus saugumo departamentas antradienį gavo orderį uždaryti sąskaitą, kuri priklauso Tokijuje veikiančiai „Mt. Gox“ biržai. Pastarojoje vyksta 80 proc. visų „Bitcoin“ sandorių. Kompanija ir jos antrinė įmonė kaltinama vykdžius „nelicencijuotas piniginių paslaugų verslo“ operacijas.

REKLAMA

Naujos taisyklės įsigaliojo kovą, kai Iždo departamentas pranešė, kad visos bendrovės teikiančios ar keičiančios valiutą, įskaitant ir centrinio banko nepalaikomą, internetu turi laikyti taisyklių prieš pinigų plovimą kaip tai, pavyzdžui, daro „Western Union“.

Pagal dabar galiojančias taisykles, tokios kompanijos turi deklaruoti savo veiklą kaip „piniginių paslaugų verslą“, o tai reiškia, kad reikia laikytis tam tikrų taisyklių ir pranešti apie pinigų operacijas, kurios yra didesnės nei 10 tūkst. JAV dolerių. Pareigūnai diskutuoja, ar šios taisyklės turėtų būti pritaikytos ir virtualiai valiutai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV institucijos apkaltino „Mt. Gox“ ir antrinę įmonę JAV „Mutum Sigillum LLC“ neužregistravus savo veiklos Iždo departamento Finansinių nusikaltimų tyrimo tinkle (FinCen).

Dauguma įmonių pagal naujas taisykles užregistravo savo veiklą FinCen, tačiau „Mt. Gox“ to napadarė. Agentūra neturi teisės tiesiogiai apkaltinti įmonės, kadangi ši veiklą vykdo Tokijuje, tačiau nusitaikė į antrinę įmonę.

Anot fondo „Bitcoin Foundation“, remiančio virtualios valiutos idėją, vadovo Jono Matonis, Vidaus reikalų departamento veiksmai yra pirmieji geri ženklai, kad valstybei sekasi priversti įmones laikytis taisyklių prieš pinigų plovimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų departamento Imigracijos ir muitinės tarnybos atstovė Nicole Navas teigia, kad tai buvo primasis kartas, kai buvo tiriama veikla, susijusi su virtualia valiuta.

Didėjantį virtualios valiutos populiarumą paspartino susirūpinimas privatumu ir nestabilia valiuta Europoje, taip pat pinigų panaudojimas nelegaliais tikslais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų