REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Honda“ netrukus paskelbs apie sugrįžimą į „Formulę 1“ kaip variklių tiekėja „McLaren“ komandai, tikina japonų dienraštis „Nikkei“. Tai patvirtino ir „Honda“ prezidentas Takanobu Ito.

REKLAMA
REKLAMA

Apie sutartį, kuri įsigalios nuo 2015 metų, gandai sklando jau keletą mėnesių. Kol „Honda“ ruoš naująjį 1.6 litro darbinio tūrio V6 turbininį agregatą, „McLaren“ dar vienerius metus naudos dabartinio tiekėjo „Mercedes“ sukurtus variklius.

REKLAMA

„Honda“ iš „Formulės 1“ pasitraukė po 2008 metų sezono, kai gamintojo komandą pardavė tuometiniam jos vadovui Rossui Brawnui. Pastarasis komandą pervadino savo vardu ir 2009-aisiais triumfavo tiek asmeninėje, tiek konstruktorių įskaitose.

„Honda“ kelias „Formulėje 1“ prasidėjo septintajame dešimtmetyje, tačiau labiausiai japonų gamintojas įsiminė dėl partnerystės su „McLaren“, kuri tęsėsi nuo 1988 iki 1992 metų: per šį laikotarpį buvo lamėti keturi asmeniniai ir keturi konstruktorių čempionų titulai bei iškovotos 44 pergalės lenktynėse.

Į aplinkos taršos mažinimą orientuotas naujasis „Formulės 1“ techninis reglamentas tapo esminiu faktoriumi, privertusiu „Honda“ svarstyti sugrįžimo idėją, nes „Formulei 1“ kurtos technologijos sėkmingai galės būti pritaikytos ir automobilių pramonėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų