REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

UEFA Europos lygos taurė turi naują šeimininką. Trečiadienio vakarą Amsterdame (Olandija) vykusiose finalo rungtynėse, kuriose susitiko Lisabonos „Benfica“ ir Londono „Chelsea“ klubai, po dramatiškos kovos pergalę rezultatu 2-1 šventė anglų ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kėlinys. Komandos užsidaryti gynyboje nesiruošė ir nuo pat susitikimo pradžios žaidė atvirą futbolą. Nors daugiau pavojingų atakų sukurti pavyko Lisabonos klubui, Londono ekipa nuo varžovų išpuolių apsigynė.

REKLAMA

Įpusėjus pirmajam kėliniui „Chelsea“ atrodė visiškai bejėgis. „Benfica“ rengė vieną po kito pavojingus išpuolius, tuo tarpu trenerio Rafaelio Benitezo auklėtiniai savo žaidimą grindė tik kontratakomis, kurios nutrūkdavo vos po kelių tikslių perdavimų.

Rungtynėse ekipoms sužaidus pusvalandį, aikštėje ir toliau dominavo tik vienas klubas - „Benfica“. Anglams sunkiai sekėsi iš portugalų atimti kamuolį, todėl tai vis labiau varė į neviltį Amsterdamo stadione susirinkusius „mėlynųjų“ gerbėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Londono komandai atlikti pirmąjį pavojingą smūgį į varžovų vartus prireikė 38 minučių. Frankas Lampardas labai stipriai smūgiavo maždaug iš 19 metrų, o skriejimo metu kryptį pakeitęs kamuolys privertė gerokai padirbėti vartininką Arturą Moraesą.

Prie pirmojo kėlinio arbitras pridėjo vieną minutę, bet per pridėtą laiką švieslentėje rezultatas išliko nepakitęs ir komandų futbolininkai į persirengimo kambarius patraukė rezultatui esant lygiam 0-0.

. Antrasis kėlinys. Lisabonos ekipa aktyviai pradėjo ir antrąjį kėlinį. 51 minutę Oscaras Cardozo įmušė įvartį, bet šoninis mačo arbitras užfiksavo nuošalę ir puolėjo tikslaus smūgio neįskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

59 minutę kamuolį aikštės viduryje praradę portugalai už klaidą turėjo brangiai sumokėti. F.Torresas išbėgo vienas prieš varžovų vartininką Arturą ir pastarąjį be didesnio vargo nuginklavo.

Didžiąją rungtynių dalį savo pačių šešėlyje tūnoję „Chelsea“ futbolininkai ilgai turima persvara nesidžiaugė. Jau 68 minutę teisėjo paskirtą vienuolikos metrų baudinį tiksliai realizavo O.Cardozo, todėl rezultatas tapo lygus 1-1.

Anglijos klubas aktyviau žaisti pradėjo tik po praleisto įvarčio, bet net ir tai „mėlyniesiems“ neužtikrino ramaus gyvenimo. Tiesa, 78 minutę Portugalijos ekipa turėjo atlikti priverstinį keitimą, kadangi dėl traumos rungtynių tęsti negalėjo Ezequielis Garay. Jį aikštėje pakeitė Jardelis.

REKLAMA

82 minutę „Benfica“ buvo arti antrojo įvarčio. O.Cardozo atliko tolimą ir labai stiprų smūgį į viršutinį vartų kampą, bet vartininkas Petras Čechas kamuolį lietė ir nukreipė jį už galinės linijos.

Dar po penkių minučių portugalų komandos vartų konstrukciją sudrebino F.Lampardas. Anglas dar kartą priminė apie save ir atliko labai stiprų smūgį, bet kamuolys pataikė į skersinį ir vartų tinkle neatsidūrė.

Teisėjas prie pagrindinio rungtynių laiko pridėjo tris minutes, o per jas sėkmė šypsojosi Londono klubui. Paskutinę pridėto laiko minutę įvartį į varžovų vartus įmušė Branislavas Ivanovičius, kurio puikus smūgis galva „Chelsea“ komandai atnešė pergalę.

 Rezultatas:

„Chelsea“ - „Benfica“ 2:1 

14' Oscaras (geltonoji kortelė)

45' E. Garay'us (geltonoji kortelė)

60' [0 - 1] F. Torresas

62' Luisao (geltonoji kortelė)

68' [1 - 1] O. Cardozo (pen.)  

90' [1 - 2] B. Ivanovičius

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų