REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ oficialiai pranešė „Windows 8“ operacinės sistemos atnaujinimą sąlyginiu pavadinimu „Windows Blue“ pateiksianti kompiuterių vartotojams birželio 26 dieną. Jis vadinsis „Windows 8.1“.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 26 d. bus pristatyta bandomoji „Windows 8.1“ versija, kurią galės parsisiųsti ir „Windows 8“, ir „Windows RT“ operacinių sistemų naudotojai, skelbiama „Microsoft“ tinklaraštyje. Ši žinia patvirtina prielaidas, kad bendrovė ruošiasi atsisakyti „Windows RT“ prekės ženklo, kuris esą klaidina kompiuterių vartotojus.

REKLAMA

Apie „Microsoft“ ruošiamą esminį „Windows 8“ atnaujinimą buvo neoficialiai pranešta praėjusių metų lapkritį. Kada bus išleista galutinė „Windows 8.1“ versija, kol kas neskelbiama. Pasak bendrovės atstovų, ją bus galima nemokamai parsisiųsti iš „Windows Store“ programų parduotuvės.

„Microsoft Windows“ rinkodaros ir finansų vadovės Tami Reller teigimu, „Windows 8.1“ bus diegiama į naujos kartos nešiojamuosius įrenginius su sensoriniais ekranais, kuriuos bendrovė kartu su savo verslo partneriais jau ruošia rinkai. Ji neatskleidė, kokie konkrečiai atnaujinimai bus įdiegti „Windows 8.1“, apsiribodama pastaba, kad jie turėtų padidinti planšetinių kompiuterių ir kitų sensorinių renginių naudojimo patogumą.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš mėnesį buvo pasirodę žinių, kad „Windows 8.1“ vėl atsiras mygtukas „Start“, kurio buvo atsisakyta „Windows 8“ OS, tačiau, naujausiomis žiniomis, ją paspaudus nebus rodomas įprastinis meniu. Šiuo atveju bus tiesiog paleidžiamas „Start“ ekranas. „Start“ mygtuko atsisakymas buvo sukėlęs dalies „Windows 8“ vartotojų kritikos bangą, nes jems teko iš naujo mokytis dirbti su „Windows“ sąsaja.

Beje, „Start“ langas taip pat buvo sukėlęs rimtą nepasitenkinimą, nes daugeliui „Windows 8“ vartotojų nepatinka, kad jis visada pasirodo įjungus kompiuterį. Tai reiškia, kad norint iškart patekti į savo įprastinį darbastalį kaskart reikia papildomo žingsnio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų