REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Konstitucijos komisijos posėdyje trečiadienį buvo svarstomos teisininkų ir kitų specialistų išvados, susijusios su siūlomomis 56 Lietuvos Respublikos Konstitucijos straipsnio pataisomis, įgyvendinant Strasbūro teismo sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šios pataisos susijusios su apribojimais nušalintajam prezidentui Rolandui Paksui, jam siekiant tapti Seimo nariu ir prezidentu ar eiti kitas pareigas, kurias einantis asmuo turi prisiekti.

REKLAMA

Komisijos posėdyje parlamentarai ilgai diskutavo, ar nesuteiks dar vienos galimybės R. Paksui kreiptis į Žmogaus teisių teismą. Vieni teigė, kad siūlomi apribojimai – per griežti, kiti – kad tie apribojimai per menki.

Komisijos nariai ilgai svarstė, kurį iš specialistų pateiktų variantų pasirinkti, kurį atmesti, tačiau galiausiai nusprendė nepritarti nė vienam variantui.

,,Įvyko tai, kas įvyks ir Seimo salėje”, – pareiškė parlamentaras Kęstutis Masiulis. – Turite atsižvelgti į tai, kad kelias į Seimą R. Paksui nebūtų labai jau artimas.”

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai prognozavo, kad balsuojant Seime dėl Konstitucijos pataisų ,,vis tiek nebus 94 balsų“, kurie atvertų R. Paksui kelią į Seimą.

J.Sabatauskas: kol kas negalima sakyti, kad Lietuva nevykdo Strasbūro teismo sprendimo

Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko teigimu, kol kas negalima teigti, kad Lietuva nevykdo Strasbūro teismo sprendimo, o jo vadovaujamas komitetas, svarstydamas šį klausimą atsižvelgs į visas ekspertų nuomones ir analizuos visus siūlymus.

,,Komisijos balsavimas reiškia, kad komisija nepriėmė jokio sprendimo ir nepateiks jokios išvados komitetui. Tačiau yra mokslininkų nuomonė, paruošti išvadų projektai. Tai medžiaga komitetas naudosis, bet vienas dalykas aiškus – nuomonės išsisikiria dėl įvairių motyvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieni nori labai labai griežtai reguliuoti ne tik renkamas pareigybes, bet ir skiriamas, nors tai nėra svarstymo objektas. Svarstymo objektas yra – rinkimų teisės užtikrinimas renkant tautos atstovus”, - pasibaigus Konstitucijos komisijos posėdžiui sakė jis žurnalistams. J.Sabatausko teigimu, svarstant šį klausimą jo vadovaujamame komitete bus vertinamos visos nuomonės.

Žurnalistams J. Sabatauskas sakė manantis, kad tai, kas įvyko Konstitucijos komisijos posėdyje, reiškia, jog ,,balsuojant Seime 94 balsų artimiausiu metu gali ir nebūti“. Jis taip pat pabrėžė, kad kol kas negalima sakyti, kad Lietuva nevykdo Strasbūro Žmogaus teisių teismo sprendimo, nes ,,procesas vyksta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų