REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos lyderiams dėl bankų sąjungos reikia veikti ryžtingai, norint užbaigti regiono krizę. Taip interviu CNBC antradienį sakė investicinės kompanijos BNY Mellon vyriausiasis ekonomistas Richardas Hoey.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena iš priežasčių, kodėl Europa yra silpna – lėtas problemos supratimas, kad reikia rekapitalizuoti bankus“, - sakė jis.

REKLAMA

Šie pareiškimai nuskambėjo po antradienį Biruselyje vyskusio ES finansų ministrų susitikimo, kurio metu darbotvarkėje svarbią vietą užėmė bendra regiono bankų sąjunga.

Dauguma ES šalių nesutinka su siūloma sistema. Tik Ispanijos, Portugalijos ir Prancūzijos finansų ministrai aktyviai siūlo pataisas, kurioms ištikimai oponuoja Vokietijos atstovai.

„Europoje jie tik diskutuoja apie bankų sąjungą... Laikas nutraukti šiuos debatus, priimti sprendimus ir judėti pirmyn“, - tvirtino R. Hoey.

REKLAMA
REKLAMA

„Europai reikia savo Ronaldo Regano, savos Margaret Thatcher. Europai reikia savo Rembo, kad būtų daromi sprendimai, kuriuos stabdo 27 skirtingų šalių „ką mes darysime?“ diskusijos “, - pateikia pavyzdį ekonomistas.

Gegužę Europos Komisija numatė, kad ES BVP sumažės 0,1 proc, tuo tarpu euro zonos – 0,4 procento.

Pasak R. Hoey, Europos ekonomika turėtų pradėti atsigauti šių metų pabaigoje, tačiau tai bus lėtas procesas. Jis pabrėžė, kad pasaulinė ekonomika atsistato gana greitai, bet Europa ir jos periferijos šalys kelia tam tikrų nuogąstavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pažvelgus į Europą susidaro didžiulių problemų įspūdis, tačiau pasaulinė situacija su milžinišku monetarinės politikos skatinimu ir spartėjančia JAV ekonomika sudaro kitokį vaizdą. Jei visas pasaulis būtų toks silpnas kaip Europa, pasaulinei ekonomikai kiltų rimtų problemų. Tačiau tai yra netiesa: likęs pasaulis yra „puikioje formoje“, - sako jis.

Pasak R. Hoey, JAV ekonomika atsigavo greičiau nei kitur, nes buvo greitai veikiama siekiant stiprinti bankų balansą. To buvo pasigesta Europoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų