REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garliavos šturmo metines mininčios „Drąsos kelio“ frakcijos atstovai ir toliau tvirtina, kad nežino, kur šiuo metu yra besislapstanti Neringa Venckienė. Vis dėlto tvirtinama, kad ji yra sveika ir dirba su žmonėmis, emigravusiais iš Lietuvos. Pasak frakcijos atstovų, politikė kitoje valstybėje ieško teisingumo, kurio Lietuvoje nerado.

Garliavos šturmo metines mininčios „Drąsos kelio“ frakcijos atstovai ir toliau tvirtina, kad nežino, kur šiuo metu yra besislapstanti Neringa Venckienė. Vis dėlto tvirtinama, kad ji yra sveika ir dirba su žmonėmis, emigravusiais iš Lietuvos. Pasak frakcijos atstovų, politikė kitoje valstybėje ieško teisingumo, kurio Lietuvoje nerado.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrauja elektroniniais laiškais

„Drąsos kelio“ frakcijos atstovai ir toliau tvirtina, kad nežino, kur šiuo metu yra N. Venckienė. „Mes tikrai nežinome jos buvimo vietos. Ji sveika, gyva, darbinga ir ruošiasi teisinei kovai. Tai bus tikrai nelengvas procesas. Mes nežinome, kurioje ji yra šalyje“, – tvirtina Valdas Vasiliauskas.

REKLAMA

V. Vasiliauskas tvirtina, kad N. Venckienė su partija bendrauja elektroniniais laiškais. Tiesa, bendravimas esą vyksta viena kryptimi. Pasak V. Vasiliausko, N. Venckienė yra atsiuntusi apie 20 elektroninių laiškų, pateikė 8 įstatymų pataisas.

„N. Venckienės komanda Seime gauna nurodymus. Bendravimas vyksta viena kryptimi, nes jai šiuo metu labai svarbus saugumas“, – teigia politikas.

Žurnalistų paklaustas, kaip mano, kur galėtų būti N. Venckienė, V. Vasiliauskas teigė: „Aš manau, kad ji yra JAV.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Drąsos kelio“ frakcijos atstovų, N. Venckienė gali prašyti politinio prieglobsčio, jei prasidėtų jos ekstradicijos į Lietuvą procesas.

Tai – ne pabėgimas

„Tai nėra pabėgimas, tai teisingos teisėsaugos ieškojimas. Jos išvažiavimas į kitą valstybę yra vertintinas kaip demokratinės ir teisinės valstybės paramos ieškojimas”, – trečiadienį pareiškė Seimo narė Aurelija Stanckienė.

„Drąsos kelio“ frakcijos atstovė stebisi, kaip kai kurie politikai, teisėsaugos atstovai ir žurnalistai bando paversti N. Venckienę didžiausia Lietuvos problema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Stancikienė pasipiktinusi ir tuo, kad žiniasklaidoje aptarinėjama, kaip besislapstanti N. Venckienė ir toliau gauna alga. Pasak Stancikienės, N. Venckienės, kaip parlamentarės, darbas buvo sužlugdytas.

„Jei jai pavyktų tarptautiniu mastu atskleisti mūsų teisinės sistemos supuvimą, ji bus daug daugiau pasiekusi nei daugelis Seimo narių”, – įsitikinusi „Drąsos kelio“ frakcijos narė.

„Ji dirba, tik dirba su ta mūsų tautos dalimi, kuri dėl Lietuvoje esančių sąlygų emigravo“, – tvirtina kitas „Drąsos kelio“ atstovas Vytautas Matulevičius.

REKLAMA

Jis įsitikinęs, kad Lietuvoje įsivyravo selektyvus teisėsaugos požiūris, kuris yra nepateisinamas. „Visi bandymai patraukti N. Venckienę teisinėn atsakomybėn yra neteisėtai“, – tvirtina jis.

„Didelis žmogus, deimantinio kryžiaus vertas žmogus. Žmogus yra vienas prieš valdžios mašiną. Ji yra kaip degantis medis Lietuvai, ji yra daugelio žmonių širdyse“, – tvirtina Jonas Varkala.

Pasak jo, N. Venckienė „šitoje kančios ugnyje pavirto saule, kuri daugelį žmonių pažadino žmogiškumui“.

Tikisi tarptautinio dėmesio

Metai po Garliavos šturmo yra neteisybės įsitvirtinimo metai, mano Povilas Gylys. Pasak jo, ši neteisybė buvo pagilinta.

REKLAMA

Vis dėlto P. Gylys įsitikinęs, kad „Drąsos kelio“ misija dar tik prasideda ir turi ateitį: „Kova už teisybę pilnutinės demokratinės rėmuose yra daug žadanti, manau, šalininkų turėsime vis daugiau.“

Pasak Seimo nario, Garliavos istorija pamažu išeina į tarptautinius vandenis. „Situacija keičiasi. Mes manome, kad demokratinis pasaulis atkreips dėmesį į tai, kas vyksta“, – viltį išreiškė profesorius.

„Manau, kad ateityje mes plėsime veiklą tarptautine kryptimi. Bus matyti tam tikri Neringos žingsniai“, – tvirtina P. Gylys. Pasak jo, Garliavos istorija tampa bendra europine problema, kuri rodo Lietuvos politinės ir teisinės sistemos degradacijos klausimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laukia kitų rinkimų

Pasak A. Patacko, tai, kas susiformavo Garliavoje, nėra žmonių minia, kuri vėliau balsavo už „Drąsos kelią“. „Jie niekur nepradingo, šie žmonės jaučia vienas kitą, per ateinančius rinkimus jie niekur neišsilakstys“, – įsitikinęs Seimo narys.

„Kaip frakcija esame ideologiškai labai kryptinga organizacija, kaip jokia kita frakcija šiame Seime. Ar konservatoriai yra konservatoriai? Ar socialdemokratai yra socialdemokratai? Apie Darbo partiją ir „Tvarką ir teisingumą“ nėra ką kalbėti, tai partijos be ideologijos. „Drąsos kelias“ turi aiškią ideologiją“, – mano politikas.

Pasak A. Patacko, „Drąsos kelias“ atskleidė „valstybės vėžį“ ir toliau veiks, kad jį pašalintų: „Prašome mūsų nenurašyti, 110 tūkstančių žmonių laukia ateinančių rinkimų.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų