REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusiai, rusai ir kiti ne Europos Sąjungos piliečiai turi dar didesnę paskatą atvykti į Lietuvą ir čia apsipirkti. Nuo šiol prekybos tinklas MAXIMA galimybę susigrąžinti dalį jų už prekes sumokėto PVM mokesčio siūlo visose didžiosiose ir dalyje mažesnių, pasienyje įsikūrusių MAXIMA parduotuvių.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia rusakalbių pirkėjų iš Baltarusijos, Rusijos, Kazachstano ir kitų šalių apsilanko Vilniaus „Akropolyje“ esančioje MAXIMA parduotuvėje. Būtent čia ir dar keliose didžiosiose prekybos tinklo parduotuvėse galimybė susigrąžinti dalį PVM buvo įvesta pirmiausia, prieš kelerius metus. Įvertinus šios paslaugos populiarumą tarp klientų iš užsienio, nuspręsta jos teikimą išplėsti.

REKLAMA

„Pastebėjome, kad ši paslauga padeda pritraukti daugiau klientų iš užsienio. Mūsų parduotuvėse jie randa platų prekių asortimentą, geras kainas ir už pirkinius dar gali susigrąžinti dalį sumokėto PVM mokesčio. Atsižvelgę į mūsų parduotuvėse apsiperkančių klientų lūkesčius, didiname parduotuvių skaičių, kuriose užsienio klientai gali pasinaudoti dalies PVM susigrąžinimo paslauga“, - sako MAXIMA LT, UAB, Pramoninių prekių ir paslaugų departamento direktorius Dmitrijs Jurgelevičs.

REKLAMA
REKLAMA

Anot MAXIMA atstovo, plėsti TAX FREE paslaugą paskatino ekonomiškai palankaus įstatymo priėmimas – nuo šių metų sausio 1 d. šia paslauga galima pasinaudoti įsigijus ne tik pramoninių, bet ir maisto prekių. TAX FREE paslauga netaikoma tepalams ir automobilinėms alyvoms, taip pat – alkoholiniams gėrimams, tabako gaminiams, paslaugoms, tokioms kaip telefonų sąskaitų papildymai, dovanų čekiai ir prekėms, kurių PVM nėra 21 procentas – spaudos leidiniams bei knygoms.

„Lietuvoje svečiai iš kaimyninių, ne Europos Sąjungos, šalių perka įvairias prekes – buitinę techniką, maistą, drabužius. Galimybe susigrąžinti dalį už prekes sumokėto PVM mokesčio daugiausia naudojasi į Lietuvą apsipirkti atvykstantys Baltarusijos ir Rusijos piliečiai, todėl ši paslauga pradėta teikti MAXIMA parduotuvėse, esančiose pasienyje su šiomis šalimis arba miestuose, kuriuose šių šalių gyventojai apsiperka dažniausiai – Vilniuje, Klaipėdoje, Druskininkuose, Kybartuose, Nidoje“, - sako D. Jurgelevičs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybininkų duomenimis, išplėtus TAX FREE paslaugos naudojimą, prekių, kurioms taikoma ši paslauga, parduodama gerokai daugiau. Jei anksčiau ne Europos Sąjungos piliečiai MAXIMA parduotuvėse per mėnesį įsigydavo prekių už penkiaženklę sumą, tai nuo šių metų pradžios suma jau viršija vieną milijoną litų. Per mėnesį šia paslauga pasinaudoja apie 3 000 MAXIMA klientų.

Šiuo metu vadinamąja TAX FREE paslauga, kai sugrąžinami mokesčiai, užsienio pirkėjai gali pasinaudoti visose MAXIMA XXX ir MAXIMA XX parduotuvėse bei 36 MAXIMA X parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų