REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažoms valstybėms apsimoka turėti atominę energetiką, antradienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė po susitikimo su kolega iš Suomijos, kurioje statomas jau penktas branduolinis reaktorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mažoms valstybėms, (...) kurios neturi kitokių šaltinių, iki šiol apsimokėjo turėti atominę energetiką savo energetinėje sistemoje, jeigu yra užtikrintas saugumas ir technologijų kokybė“, – žurnalistams sakė prezidentė.

REKLAMA

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad atominė energetika patraukli tuo, jog mažai teršia aplinką. Prezidentė taip pat pareiškė, kad pasikliauti vien biokuru reikštų savo miškų deginimą.

„Viskas priklauso nuo to, ką mes manome geriau panaudoti ir kokia proporcija. Ar ketiname naudoti tiktai biokurą, o tai reiškia galiausiai deginti savo miškus, ar visdėlto norime turėti tokį santykį tarp energetinių resursų, kurie būtų nenaikinantys ir mūsų gamtos, ir mūsų šalies, o kartu būtų užtikrinta pakankamai pigi energija“, – kalbėjo prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Suomijos vadovas Sauli Niinisto (Saulis Ninisto) pabrėžė, kad jo šalis tvirtai remia branduolinę energetiką, kuri sudaro apie 40 procentų visos elektros energijos. Šioje šalyje šiuo metu statomas penktas reaktorius, o parlamentas yra išdavęs leidimą dar dviem.

„Suprantu, kad Lietuvoje vyksta labai intensyvios diskusijos dėl atominės elektrinės projekto. Noriu tiesiog pasakyti, kad Suomijoje statome penktą reaktorių“, – bendroje spaudos konferencijoje sakė Suomijos vadovas.

Suomija labai tvirtai remia branduolinę energetiką“, – sakė S.Niinisto.

Lietuvos Vyriausybė žada tęsti diskusijas su Latvija, Estija ir Japonijos korporacija „Hitachi“ dėl naujos atominės elektrinės statybos, bet teigia, jog būtina siekti geresnių sąlygų nei ankstesniuose planuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų