REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parduoti futbolininkus – įprasta Londono „Arsenal“ klubo procedūra. Tiesa, kartais tokios procedūros suteikia daugiau naudos, nei neigiamų pasekmių ir taip šį sezoną nutiko būtent „kanonieriams“, kurių kišenę artimiausiomis dienomis pastorins Ispanijos čempione tapusi „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metais katalonai iš anglų klubo susigrąžino auklėtinį Cescą Fabregasą, už kurį paklojo 34 milijonų eurų išpirką. Tuo tarpu praėjusiais metais ispanų ekipą papildė ir dar vienas buvęs „Arsenal“ komandos narys Alexas Songas. Afrikietis dabartiniams Ispanijos čempionams atsiejo 17,5 milijono eurų.

REKLAMA

Tiesa, futbolininkų sudarytose sutartyse buvo pateiktas palankus punktas trenerio Arsene‘o Wengero komandai. Kontraktuose numatyta, kad jei buvę Londono klubo nariai su „Barcelona“ per sezoną iškovos bent vieną trofėjų,  į „Arsenal“ ekipos sąskaitą keliaus 4 mln. eurų premija.

Taip pat su „kanonieriais“ atsiskaityti turės ir Anglijios „Championship“ pirmenybėse kelialapį į „Premier“ lygą iškovojęs „Hull City“ klubas. Jame iki šiol žaidžia 2010 metais londoniečių parduotas Jay‘us Simpsonas, todėl pastarasis savo buvusiai komandai uždirbo dar 750 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kiekvieną vasarą „Arsenal“ ekipa ketina stiprinti savo sudėtį, bet kol kas Londono klubas privalo susitelkti ties „Premier“ lyga, kurioje vis dar kaunasi dėl kelialapio į kitų metų UEFA Čempionų lygos turnyrą.

Jei anglų klubui prasibrauti į Čempionų lygą nepavyks, vargu, ar pasibaigus sezonui „kanonierių“ gerbėjai galės tikėtis rimto pastiprinimo. Jei londoniečiams susiklostytų prasčiausias variantas, kitą sezoną būtų varžomasi Europos lygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų