REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keičiasi situacija darbo rinkoje – vis dažniau norą emigruoti keičia realūs darbo pasiūlymai Lietuvoje, populiarėja laikino įdarbinimo vasaros laikotarpiui galimybės. Šių metų pradžioje būtent laikinas įdarbinimas tapo rimta alternatyva nuolatinei emigracijai.

REKLAMA
REKLAMA

Personalo nuomos bendrovės „Headex“ vadovo Povilo Variakojo teigimu, pastaraisiais mėnesiais sulaukiama tiek ir žymiai išaugusio darbdavių dėmesio, tiek ir ieškantys darbo vis dažniau patys įvardina sezoninį laikiną įdarbinimą kaip jiems priimtiną ir patrauklią darbo formą. Pirmąjį 2013 metų ketvirtį laikino įdarbinimo apimtys augo beveik trečdaliu ir bendrovė pasiekė 9,98 mln. Lt apyvartą – panašiais tempais didėjo ir dirbančiųjų bei suminio darbo laiko rodikliai.

REKLAMA

Jau prasidėjęs pasiruošimo vasaros darbų įkarščiui laikotarpis daro tiesioginę įtaką emigracijos srautui. Personalo nuomos bendrovės duomenimis, šiais metais aktyvesni darbdaviai nedarbo lygį, lyginant su 2012 metais, numuš bent 1 procentiniu punktu daugiau. Todėl galima tikėtis, kad iki liepos, kada tradiciškai fiksuojamas mažiausias nedarbo lygis, rodiklis nuosekliai mažės ir pasieks 12 procentų ribą. Absoliučiais skaičiais tai reiškia iki 40-50 tūkst. naujų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

„Headex“ duomenimis, daugiausia galimybių priimti naujus darbuotojus siūlo aptarnavimo ir greitai naudojamus galutiniams vartotojams skirtus produktus gaminančios bendrovės – maitinimo įmonės, gėrimų ir maisto pramonė, taip pat mažmeninės prekybos įmonės. Darbdaviai, planuojantys vasarą darbų pikus, įvairų profilių specialistų atranką vykdo jau keletą mėnesių.

„Kalbėdami su potencialiais darbuotojais fiksuojame, jog mūsų laikino įdarbinimo pasiūlymai dažniausiai svarstomi kaip alternatyva emigracijai. Galima tik pasidžiaugti, jog vis dažniau išgirstame, jog realūs pasiūlymai dirbti čia ir dabar Lietuvoje yra patrauklesni nei finansiškai gal ir naudingesni, tačiau šeimos bei socialinius ryšius naikinantys pasiūlymai emigracijoje“, – sakė Povilas Variakojis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų