REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja Lietuvos oro linijų kompanija „Air Lituanica“ savo pirmuosius skrydžius į Biruselį, Amsterdamą ir Berlyną planuoja pradėti liepos pradžioje, pranešama „Routes News“ naujienų portale.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak oro linijų komercijos vadovo Simono Bartkaus, iš bazės Vilniaus oro uoste skraidins dviejų modelių reaktvyniai lėktuvai: „Embraer“ E170 ir E175.

REKLAMA

„Pirmosios kryptys bus į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną, vėliau – Miuncheną, Prahą ir Maskvą. Šios 6 kryptys bus puiki pradžia“, - sakė S. Bartkus.

Ateityje kompanija skraidins 5 lėktuvais, tačiau dabar orientuojamasi ties 185 vietų lėktuvais.

Pasak S. Bartkaus, kompanijos tikslas nėra tapti nacionaliniu vežėju, bet siekiama būti regiono oro linijomis, siūlančiomis dažnus skrydžius mažais lėktuvais tarp Vilniaus, Vakarų Europos, Skandinavijos, Rusijos ir NVS šalių. Daugiau klientų bus siekiama pritraukti siūlant dviejų klasių skrydžius.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietai bus siūlomi interenetu. Vėliau planuojama skrydžius vykdyti ir mažesniais lėktuvais, kad būtų patenkintas verslo krypčių poreikis, ypač į Skandinavijos šalis, kurios yra didžiausios Lietuvos prekybos partnerės.

„Mes pasiūlysime dvi klases. Viena iš jų bus tarpinė tarp ekonominės ir aukštesnės ekonominės su registracija ir leidžiamu bagažu. Kita bus aukščiausios klasės, kuri yra labiau panaši į įprastą pirmąją klasę, taip pat bus suteikiama greito įsodinimo paslauga“, - sakė jis.

S. Bartkaus teigimu, oro linijos partnerių ieškos tarp Lietuvoje neveikiančių vežėjų kaip „Air France“, „airberlin“, „Czech Airlines“ ir KLM. „Air Lituanica“ akcininkai pritaria idėjai, kad vežėjas gali sulaukti investicijų iš stambesnių partnerių.

Oro linijų kompanija „Air Lituanica“ priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, privačioms Lietuvos kompanijoms ir investuotojams.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų