REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai gegužės 10 d. (penktadienį) Alytuje sulaikė pusės milijono litų vertės cigarečių kontrabandą vežusį vilkiką. Šio vairuotojas, kaunietis A. P. pareigūnams sakėsi iš Baltarusijos grįžtąs ten nuvežęs plytelių krovinį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau muitinės kriminalistams transporto priemonė pasirodė įtartina. Patikrinus, nustatyta, kad vairuotojas, palikęs šį vilkiką, jau buvo spėjęs kartą grįžti Lietuvon. Taigi, Baltarusijoje transporto priemonė buvo palikta gana ilgai. Be to, puspriekabė – šaldytuvas jau yra tapusi „kontrabandos klasika“ – būtent tokiose dažniausiai slepiami nelegalūs rūkalai,

REKLAMA

Muitinės kriminalistų penktadienio pavakarę, apie 19:00 val. Alytuje, prie vienos parduotuvių sustabdyto vilkiko „Renault Magnum“ vairuotojas matyt jau džiaugėsi sėkmingai grįžęs namo. Tačiau MKT pareigūnai jam nurodė grįžti į Raigardo kelio postą detaliai pakartotinei apžiūrai.

Pareigūnams įtarimų sukėlė tiek vairuotojo elgesys – šis, nuvežęs krovinį baltarusiams, kartą jau buvo spėjęs grįžti Lietuvon, o trasporto priemonė ilgam palikta užsienyje. Be to ir pati puspriekabė buvo iš tokių, kuriose, anot patyrusių muitininkų, dažniausiai mėginama slėpti kontrabandą.

REKLAMA
REKLAMA

Detalios apžiūros metu muitinės kriminalistų įtarimai pasitvirtino. Paaiškėjo, kad senutėlės vilkiko puspriekabės – šaldytuvo lubose ir grindyse įrengtos slėptuvės. Pastarąsias atverti buvo nelengva, pareigūnams net teko griebtis diskinių metalo pjūklų. Viduje rasta 66 500 pakelių Gardino tabako fabrike gaminamų cigarečių „NZ Gold Superslims“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais 522 tūkst. Lt.

A. P. buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau Kauno apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas mėnesiui.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 199 str. 1 dalį (Kontrabanda), 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų