REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau vienuoliktus metus iš eilės, besibaigiant mokslo metams, prekybos tinklas MAXIMA gabius moksleivius kviečia dalyvauti „Jaunųjų talentų“ konkurse. Talentingiausiems moksleiviams bus skirtos MAXIMA įsteigtos stipendijos, kurias jie gaus visus mokslo metus. Organizatoriai siekia vaikus paskatinti ryžtingai siekti savo tikslų ir vystyti gebėjimus mokslo, muzikos, sporto, meno ir kūrybos ar visuomeniškumo srityse.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak MAXIMA LT, UAB, Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorės Ingos Romanovskienės, šio projekto tikslas yra suteikti galimybę talentingiems moksleiviams būti pastebėtiems bei įvertintiems už įvairius nuopelnus. „Organizuodami „Jaunųjų talentų“ konkursą, norime paskatinti moksleivius tobulėti, vystyti savo gabumus. Didžiuojamės, kad per dešimt metų šio konkurso dėka parėmėme ne vieną šiandien Lietuvos vardą garsinantį talentą. Šalyje yra labai daug talentingų vaikų, todėl tikime, jog ir šiemet sulauksime gausaus dalyvių skaičiaus, o įvertintų moksleivių vardai suskambės ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų“, - sako I. Romanovskienė.

REKLAMA

Dalyvauti „Jaunųjų talentų“ konkurse ir pelnyti stipendiją ateinantiems mokslo metams gali 5-11 klasių moksleiviai, kurie yra talentingi vienoje iš penkių vertinamų sričių: mokslo, muzikos, sporto, meno ir kūrybos ar visuomeniškumo. Kaip ir kasmet, „Jaunųjų talentų“ stipendijomis galės džiaugtis 20 gabiausių: 5 moksleiviai, iš kiekvienos srities po vieną, bus apdovanoti pagrindinėmis stipendijomis, kurių mėnesio vertė 500 litų, dar 15 moksleivių atiteks skatinamosios stipendijos, kurių vertė siekia 250 litų. Laimėtas stipendijas konkurso nugalėtojai gaus visus 2013/2014 mokslo metus.

REKLAMA
REKLAMA

Anot organizatorių, moksleivių, pretenduojančių į stipendiją 2013/2014 mokslo metams, pasiekimai bus vertinami tik už pastaruosius - 2012/2013 - mokslo metus. Stipendiją gali pelnyti geriausiai besimokantys, aktyvūs šalies moksleiviai, kurie yra dalyvavę individualiose, o ne komandinėse varžybose, nepriklausomai nuo to ar tai tarptautiniai, ar nacionaliniai konkursai. Šiemet pirmą kartą paraiškas ir dokumentus konkursui moksleiviai gali siųsti ne tik paprastu, bet ir elektroniniu paštu. Jų laukiama iki liepos 8 dienos.

Jaunimą, vertą visus mokslo metus gauti kasmėnesinę „Jaunųjų talentų“ stipendiją, rugpjūčio mėnesį išrinks specialiai sudaryta vertinimo komisija, kurioje balso teisę turės atstovai iš prekybos tinklo MAXIMA, LRT televizijos, Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo.

„MAXIMA Jaunųjų talentų“ stipendijas per dešimt metų pelnė daugiau nei 200 gabių Lietuvos moksleivių, apie pusšimtį moksleivių – ne vieną kartą. Šis konkursas rengiamas ir kitose Baltijos šalyse – jau septintus metus iš eilės Latvijoje ir trečią kartą – Estijoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų