REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas įpareigojo leidyklą „Baltos lankos“ sunaikinti netinkamai paženklintus neparduotus Joshuos Slocumo knygos „Vienas su burėmis aplink pasaulį“ egzempliorius, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos įmonė „SRS Dizainas“ teisme reikalavo atlyginti nuostolius teigdama, kad J.Slocumo knygą 2000 egzempliorių tiražu išspausdinę sostinės leidėjai neteisėtai pasinaudojo jai priklausančia teise žymėti prekės ženklu „Horizontai“. Teismo sprendimas įmonei buvo palankus.

REKLAMA

„Ieškovų žymuo ir tas, kurį naudojo atsakovai, yra tapatūs, naudojami tokio pat pobūdžio prekėms žymėti. Vartotojams gali susidaryti įspūdis, kad J.Slocumo knyga priklauso „SRS Dizaino“ leidžiamų kūrinių serijai“, – konstatavo Vilniaus apygardos teismo teisėja Jadvyga Mardosevič.

Vilniaus apygardos teismas knygoms sunaikinti skyrė 20 dienų. „Baltų lankų“ savininkai įpareigoti beveik 24 tūkst. litų vertės tiražą sunaikinti savo lėšomis. Teismas „Baltoms lankoms“ taip pat nurodė atlyginti 8243 litus turtinės žalos su 6 proc. metų palūkanomis. Leidykla įpareigota ieškovų naudai sumokėti žyminį mokestį, atlyginti jiems 10 tūkst. litų bylinėjimosi išlaidas.

Kelionių literatūros klasikai priskiriama J.Slocumo knyga jau buvo patekusi į prekybą – per pusmetį išpirkta 920 egzempliorių. Prasidėjus teismo procesui, visos knygos su žymeniu „Horizontai“ buvo areštuotos, uždrausta jas platinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų