REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pirmadienį pareiškė, kad siūlomoji JAV ir Europos Sąjungos laisvoji prekybos sritis gali būti pradėta steigti kitą mėnesį Šiaurės Airijoje per planuotą Didžiojo aštuoneto (grupės G8) vadovų susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Prezidentas Obama ir aš, mes abu kovojame už laisvos prekybos tarp Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų sutartį", - sakė D.Cameronas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose po derybų su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama).

REKLAMA

Jis pažymėjo, kad "yra reali proga", jog derybos dėl siūlomos Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės gali prasidėti per birželio 17-18 susitikimą"

"Taigi, ateinančios penkios savaitės bus esminės", - pabrėžė D.Cameronas.

Abiem pusėms reikia pasinaudoti šia galimybe ir kartu "užtikrinti tvarų ekonominį atsigavimą", - pridūrė jis.

"Norint gauti didžiulę naudą, kurią galėtų ši sutartis atnešti, reikės troškimo ir politinės valios. Vadinasi, reikia dėti viską ant (derybų) stalo, net sunkius klausimus, ir jokių išimčių", - sakė D.Cameronas.

Pasak jo, sutartis Britanijos ekonomika per metus galėtų duoti naudos iki 10 mlrd. svarų sterlingų (40,7 mlrd. litų).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų