REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį nutarė, kad sukėlęs avariją, per kurią buvo sužeisti trys policijos pareigūnai ir du civiliai, advokatės Svetlanos Proninos žentas Arnas Tumėnas ketveriems metams netenka teisės ir turi sumokėti beveik keturių tūkstančių litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas konstatavo, kad vyriškis pasitraukė iš eismo įvykio vietos sąmoningai.

Teisme A. Tumėnas aiškino, kad jis neprisimena įvykio, tačiau nurodė, kad nutarime nurodytu nutarime laiku jis vairavo automobilį. Jis pasakojo, kad važiuodamas šiek tiek didesniu nei leistinas greičiujis pamatė stovintį automobilį ir nespėjęs sustabdyti automobilio į jį trenkėsi.

REKLAMA

Anot teisiamojo, kas vyko toliau, jis neprisimena, nes patyrė traumą, kentė didelį skausmą ir atsigavo tik ligoninėje. A. Tumėnas tikino, kad įvykio dieną buvo blaivus.

Teismas konstatavo, kad iš medicininių dokumentų matyti, kad A. Tumėnas galvos traumos nepatyrė. Natūralus skausmas po smūgio eismo įvykio metu jam nesutrukdė judėti ir skambinti, bet į gydytojus jis nesikreipė net dvi dienas.

Įvertinęs įrodymus ir apklausęs liudytojus, teismas padarė išvadą, kad A. Tumėnas sąmoningai pasitraukė iš eismo įvykio vietos. Pasitraukimo motyvai, kaip nurodoma - iš skausmo, atsakomybės nešalina.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Dėl minėto kelių eismo įvykio A. Tumėnui Vilniaus miesto apylinkės teisme iškelta baudžiamoji byla dėl sužalojimo. Už šį nusikaltimą asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Įvykio metu 2012 metų balandžio 28 dieną sostinės Geležinio Vilko gatvėje susidūrus automobiliui "Mercedes Benz" ir dviem policijos automobiliams, sužeisti trys policijos pareigūnai ir du civiliai asmenys.

Trims nukentėjusiesiems kaltinamasis visos žalos dar neatlygino, todėl jie iš A. Tumėno ir draudimo bendrovės prašo priteisti daugiau kaip 80 tūkstančių litų neturtinės ir 34 tūkstančius litų turtinės žalos atlyginimą. Teismas nusprendė, kad „Lietuvos draudimas“ šioje byloje turėtų būti atsakovu – A. Tumėno vairuojamas automobilis buvo draustas būtent šioje bendrovėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų