REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asta Kažukauskienė, LRT Telelvizijos Naujienų tarnyba, LRT.lt

Apklausus Klaipėdos regiono darbdavius paaiškėjo, kad įdarbinti vasarai jie planuoja vos kelias dešimtis nepilnamečių.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunesniems nei 16-kos metų paaugliams išvis nepasiūlyta nė viena darbo vieta, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA

Mokslo metai baigiasi, tad nemažai nepilnamečių pradeda ieškoti darbo. Tačiau daugelis nusivilia – sako, kad jei nėra galinčių įdarbinti giminaičių ar tėvų draugų, – rasti darbą galimybių beveik nėra.

Apklausą atlikę Klaipėdos darbo biržos atstovai patvirtina, kad jaunesniems nei 16-kos metų paaugliams nebuvo pasiūlyta nė viena darbo vieta.

„Kaip ir pernai, taip ir šiemet labai panašios tendencijos. Daugiausiai darbai yra siūlomi pagalbiniuose darbuose – statyboje, remonto srityje – tiek patalpų remonto, tiek mašinų remonto. Taip pat aptarnavimo srityje, pavyzdžiui, ledų, giros pardavėjai“, – vardija Klaipėdos darbo biržos Paslaugų darbdaviams poskyrio vyr. specialistė Indrė Vaitiekutytė.

REKLAMA
REKLAMA

Iš maždaug 5 tūkstančių apklaustų darbdavių, atsakymus atsiuntė vos pusantro šimto, o laisvų darbo vietų nepilnamečiams pasiūlė tik 27 darbdaviai.

Daugiausiai moksleivių įdarbinti ketinama Klaipėdoje – apie 40, aplinkiniuose miestuose – iki dešimties.

Darbdaviai sako, kad įdarbinti nepilnamečių jiems neapsimoka – minimalų atlygį mokėti privalu, o dirbti pagal įstatymus jie gali mažiau valandų, be to – didelė atsakomybė – esą kas nori dirbti savo darbuotojų aukle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų