REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės pasitarime pirmadienį pritarta, kad pagal tarptautinį protokolą ar tradicijas gautas dovanas iki 300 litų vertės valdininkai galėtų pasilikti, o vertingesnės taptų valstybės nuosavybe.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu riba, nuo kurios dovanos laikomos valstybės, savivaldybės ar valstybės kontroliuojamos įmonės, o ne jas pagal protokolą gavusio valdininko nuosavybe, yra 100 litų.

REKLAMA

"300 litų vertė nustatyta tam, kad neatsirastų fiziniam asmeniui prievolės mokėti gyventojų pajamų mokesčio", - teigiama rašte, apibūdinančiame darbo grupės išvadas, kurias svarstė ministrų kabinetas.

Taip pat numatoma atsisakyti šiuo metu galiojančio įstatymo nustatyto leidimo gauti reprezentacines dovanas - interesų konflikto nesukeltų tik dovanos, kurias asmuo gauna pagal tarptautinį protokolą ar tradicijas.

Finansų viceministras Edmundas Žilevičius BNS po pasitarimo pirmadienį sakė, kad valdininkų dovanų įvertinimo ir saugojimo tvarką numatančius teisės pavesta parengti Finansų ministerijai.

"Tiems darbo grupės siūlymams pagrindiniams pritarta, pritarta ir tam, kad reikia ruošti įstatymo projektą", - teigė E.Žilevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų